Rojā 600 dejotāji pulcēsies jaundeju koncertā «Zelta zemes vidiņā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2. jūlijā pulksten 22.00 Rojas brīvdabas estrādē 600 dejotāji no Jūrmalas, Liepājas, Ventspils pilsētām, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novadiem izdejos 15 Kurzemes kultūrvēsturiskā novada jaundejas, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāvji.

"Koncerts "Zelta zemes vidiņā" kurzemniekiem ir ļoti īpašs, jo pēc vairāk nekā 24 gadu pārtraukuma horeogrāfi atkal ir pievērsušies Kurzemes folkloras, mūzikas un dejas materiāliem, lai no tiem iedvesmotos un izveidotu jaunas horeogrāfijas," uzsvērta LNKC. Šajā reizē tapušas 15 jaunas dejas, kurās horeogrāfi Zanda Mūrniece, Gunta Skuja, Reinis Rešetins, Jānis Purviņš, Santa Laurinoviča sadarbībā ar mūzikas autoriem ir izveidojuši ļoti bagātīgu, krāšņu un daudzveidīgu stāstu par Kurzemi.

"Projektam ir interesanta tapšanas vēsture. Dejas sacerētas pandēmijas laikā un to pirmizrāde bija iecerēta 2021. gada 29. maijā Nurmuižā, bet diemžēl svētkiem nebija lemts notikt pandēmijas ierobežojumu dēļ. Tomēr neatlaidība, dejas spars, dejas mīlestība vienoja visus horeogrāfus un Kurzemes dejotājus, lai šīs jaunradītās dejas nonāktu pie skatītājiem. Tāpēc priecāsimies jūs visus redzēt 2. jūlijā Rojā," aicina koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš.

Koncertu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti