Kultūras ziņas

Ungāru dejas Liepājā

Kultūras ziņas

Skolas saņem grāmatu par latviešu strēlniekiem

Valmieras teātrī izrāde par basketbolu

Rihards Jakovels: Man patīk strādāt ar Regnāru Vaivaru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Man patīk strādāt ar viņu, jo viņš ir prasīgs un nedod atlaides," tā par režisoru Regnāru Vaivaru saka aktieris Rihards Jakovels. Valmieras teātra mazā zāle šovakar pārtapusi par sporta laukumu, jo šeit notiek pirmizrāde "Basketbols". Tā ir aktiera Riharda Jakovela monoizrāde, kas tapusi kopā ar Vaivaru.

Lai gan basketbola spēlē uz laukuma katrā komandā ir pieci spēlētāji, aktiera Riharda Jakovela komanda izrādē "Basketbols" ir pavisam neliela.

"Mana komanda ir skaņotājs, gaismotājs un režisors. Mēģināšu sasniegt to, lai arī skatītāji ir mana komanda," atklāj Rihards Jakovels.

Izrādes sākumā varonis ir jauns cilvēks, kurš ir gatavs darīt visu, lai sasniegtu savu mērķi – kļūtu par izcilu basketbolistu. Savukārt otrajā daļā savu stāstu atklāj treneris, kurš visu savu dzīvi ir ziedojis basketbolam.

Es stāstīšu, kā es to saprotu, kādas izvēles mēs izdarām un kur tās aizved. Gan jauniešiem, gan arī pieredzējušiem skatītājiem būs interesanti," stāsta Jakovels.

Ideja runāt par basketbolu radusies vēl tad, kad Rihards mācijās Kultūras akadēmijas, 4.kursā. Toreiz jaunajiem aktieriem vajadzējis veidot 40 minūšu garu runas gabalu. Režisors Regnārs Vaivars Rihardam piedāvājis runāt tieši par basketbolu, jo Rihards savulaik nopietni ar to nodarbojies – bijis aizsargs.

"Ļāva gadu šiet Valmierā apbružāties un tad viņš zvana un saka – taisām. Es saku – aiziet," atceras aktieris.

Basketbols esot tuvs arī Regnāram Vaivaram, tieši tāpēc abu starpā izveidojusies draudzība. Rihards viņu raksturo gan kā komandas biedru, gan arī kā ļoti gudru treneri.

Man patīk strādāt ar viņu, jo viņš ir prasīgs un nedod atlaides. Mums ir labas attiecības, bet viņš vienmēr mani piespiedīs strādāt," atzīst Jakovels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti