Kultūras ziņas

Atklāta Frīdriha Milta gleznu izstāde

Kultūras ziņas

Pasīvo dekadentu izstāde "Siltais zīmulis"

Rīgas Krievu teātris uzsāk 135. sezonu!

Rīgas Krievu teātris uzsāk 135. sezonu ar «Gandrīzlaimi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šosestdien, 23. septembrī, ar režisora Sergeja Golomazova jauniestudējumu “Gandrīzlaime” 135. sezonu atklās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Amerikāņu dramaturga Džona Kariani (ne)romantiskā komēdija “Gandrīzlaime” ir tikai viens no pieciem jauniestudējumiem, ko saviem skatītājiem grasās piedāvāt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris.

Rīga Krievu teātra 135.sezonas atklāšanas izrāde “Gandrīzlaime” ir mūsdienu amerikāņu aktiera un dramaturga Džona Kariani epizožu kolekcija no dažādām lugām, ko vieno mīlestības tēma. Iestudējuma režisors Sergejs Golomazovs atzīst, ka nepretendē skaidrot, kas ir īsta laime un mīlestība, jo tās esot katram individuālas izjūtas.

"Tas ir stāsts par “klusajiem amerikāņiem”, kuri, pateicoties mīlestībai, kļūst “skaļi”! Tas ir stāsts par sarežģītām attiecībām, kuru rezultātā “mazi” cilvēki kļūst “lieli”, un mani tas ļoti aizkustina, jo es sevi pieskaitu pie “mazajiem” cilvēkiem, tāpat kā lielākā daļa mūsu sabiedrības. Tāpēc izrāde saucas “Gandrīzlaime”, jo cik lielā mērā mēs, pateicoties mīlestībai, kļūstam laimīgi, jāatbild pašiem skatītājiem," saka režisors Sergejs Golomazovs.

Stāstot par 135. sezonas jaunumiem Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, tika izcelts vēl vien režisora Sergeja Golomazova jauniestudējums “1900. Leģenda par pianistu”. Itāļu rakstnieka, dramaturga un žurnālista Alesandro Bariko luga “ Novecento” veltīta neparastam stāstam par kāda pianista likteni. Pianista lomā iejutīsies komponists Uldis Marhilevičs.

"Esmu ļoti pagodināts, ka teātris vispār man piezvanīja, jo nekad nebiju domājis tuvoties šim teātrim, jo te vienmēr Raimonds Pauls sēž pie klavierēm. Bet laikam ir vienojušies kaut ko pamainīt. Materiāls ir ļoti interesants, un es tikai tagad par to tā īsti sāku domāt. Tā ir liela atbildība," atzīst komponists Uldis Marhilevičs.

Par citiem teātra 135. sezonas iestudējumiem teātra radošais kolektīvs solīja informēt citā reizē, bet 135. sezonas atklāšana ar jauniestudējumu “Gandrīzlaime” Rīgas Krievu teātrī iecerēta 23. septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti