Kultūras ziņas

Goran Gora izdzied Knuta Skujenieka dzeju

Kultūras ziņas

Anna Franka - vēstījums mūsdienām

M.Čehova Rīgas Krievu teātra sezonas atklāšana

Rīgas Krievu teātris sezonu atklās ar «Kunga komediantu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno sezonu atklās ar izrādi „Kunga komediants” un teātra 130.jubilejas svinībām 2.oktobrī.

Izrāde „Kunga komediants” tapusi pēc Mihaila Bulgakova lugas "Svētuļu kabala". Zīmīgi, ka pirmo reizi šī luga ir iestudēta  tieši Rīgā pirms 80 gadiem.

Mihaila Bulgakova luga „Svētuļu kabala” par dižo franču komēdiju autoru Moljēru pirmo reizi iestudēta 1933. gadā uz Rīgas teātra skatuves. Toreiz izrādes nosaukums bija „Kunga komedianti”, tās režisors - Rūdolfs Ungerns, bet galvenās lomas atveidotājs - Jurijs Jurovskis. Savukārt Rīgas Krievu teātra jauniestudējuma  režisors ir teātra mākslinieciskais vadītājs Igors Koņajevs, bet galvenā loma atvēlēta Jakovam Rafalsonam.

Pagājušajā sezonā anšlāgus Rīgas Krievu teātrī piedzīvoja Miro Gavarana lugas "Viss par sievietēm" iestudējums. Šogad teātra mākslinieciskā vadība ir nolēmusi turpināt tradīciju ar izrādi "Viss par vīriešiem". Abu iestudējumu režisors ir Mihails Gruzdovs. Tāpat teātrī būs skatāms jaunās paaudzes režisora darbs - Elmārs Seņkovs iestudēs Maksima Gorkija "Vasarniekus".

Starp jauniestudējumiem jāmin Maikla Freina lugas "Trokšņi aiz skatuves" iestudējums bulgāru režisora Borislava Čakrinova režijā,” stāsta teātra Mārketinga un reklāmas daļas vadītāja Inga Aizbalte.

Teātra mākslinieciskais vadītājs uzskata, ka repertuā jāuztur dažādība, taču nedrīkst nolaist nedz intelektuālo, nedz māksliniecisko latiņu. Rīgas Krievu teātris tam pievērš īpašu uzmanību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti