Rīgas Krievu teātris sāk 137. sezonu, solot desmit jauniestudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris 137. sezonā skatītājiem sola desmit jauniestudējumus, no kuriem viens būs skatāms publikai līdz šim neierastā vietā. Teātra direktore Dana Bjorka jauno sezonu sauc par jauno vilni, jo pirmo reizi savus spēkus teātrī izmēģinās gan jauni aktieri, gan režisori, kuri līdz šim ar Rīgas Krievu teātra trupu nav strādājuši.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris 137. sezonu sāks 13. septembrī ar režisora Edgara Niklasona izrādi ģimenei “Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums”, ko izrādīs teātrim līdz šim neierastā vietā – jaunizveidotajā radošo eksperimentu telpā, Teātra ostā “Andrejsala”.

Edgars Niklasons par iestudējumu “Nilsa Holgersona brīnišķīgais ceļojums”
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Tā būs azartiska, aizraujoša, dinamiska spēle, kurā bērniem būs līdzi jāspēlējas, un mēs viņus aicināsim darbināt savu fantāziju," atklāj režisors, dramaturgs Edgars Niklasons.

Teātra aktīvā sezona sākies 20. septembrī ar režisora Sergeja Golomazova jauniestudējumu “Kankuna”, kura pamatā ir kataloņu autora Žordi Galserāna luga.

"Tas būs stāsts par cilvēku likteņiem. Par mūsu tiesībām iejaukties svešā liktenī vai svešā dzīvē. Cik lielā mērā esam tiesīgi mainīt citu dzīves? Kur beidzas labais un sākas vardarbība? Tā būs ļoti reālistiska izrāde, bet tai pat laikā fantasmagoriska un ar komēdijas elementiem," stāsta Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs.

Janvārī teātrī iecerēts režisora Vladislava Nastavševa un dzejnieku apvienības “Orbīta” jauniestudējums.

Pirmo reizi ar Rīgas Krievu teātra aktieriem šajā sezonā strādās arī Rēzija Kalniņa. Viņas iestudējums skatītājiem tiks izrādīts teātra Mazajā zālē un kādā no centra viesnīcām, bet 137. sezonu noslēgs režisora Intara Rešetina jauniestudējums, kura nosaukums vēl tiek turēts noslēpumā.

Kopumā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris šosezon uz dažādām skatuvēm iecerējis iestudēt 10 jaunas izrādes. Un jaunajā sezonā tiks meklēti arī jauni talanti.

“Mēs aktīvi strādājam ar jauniešiem teātra studijā “Izaicinājums”. Šogad arī ir jauna uzņemšana divām grupām, un ar vecāko grupu strādās mūsu mākslinieciskais vadītājs Sergejs Golomazovs, jo nākamā gada vasarā mēs plānojam sākt apmācību Latvijas Kultūras akadēmijā mūsu aktieru kursam,” stāsta Rīgas Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti