Panorāma

Obamas vizīte – atgādinājums, ka ASV Baltiju neaizmirst

Panorāma

Politiski represētie pulcējas Ikšķilē

Rīgas Krievu teātris sajūsmina skatītājus Sibīrijā

Rīgas Krievu teātris sajūsmina skatītājus Sibīrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ovācijas, bravo saucienus, puķes un pārpildītās skatītāju zāles sirsnību Omskā un Krasnojarskā viesizrāžu laikā saņēma Rīgas Krievu teātra (RKT) aktieri. Viesizrāžu repertuāru teātris izvēlējies tā, lai iepriecinātu gan latviešu, gan krievu publiku, uz Sibīriju vedot Ostrovska komēdiju "Ne vienmēr runcim krējuma pods" un Blaumaņa "Indrānus".

"Ja Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris pie mums uz Sibīriju viesizrādēs varēja braukt tūkstošiem kilometru tālu – tad mums četras stundas ceļā no Augšbebriem līdz Omskai ir nieka attālums! ''Tā pēc pēc Rūdolfa Blaumaņa "Indrānu" noskatīšanās savu sajūsmu par redzēto neslēpa latvieši, kuru dzīves jau vairākās paaudzēs aizrit Sibīrijā. 

Tieši "Indrāni" izvēlīgajam un pie labas teātra mākslas pieradušajam Sibīrijas skatītājam bija liels pārsteigums.

"Gatavošanās viesizrādēm Sibīrijā ilga divus gadus un šis ir projekts, kuru īstenoja Latvijas un Krievijas Kultūras ministrijas. Ja teātra repertuārā nebūtu Blaumaņa "Indrānu", viesizrādes būtu citādas – ne tik latviskas," atzina teātra direktors Eduards Cehovals. 

Teātris uz izrādēm bez samaksas aicināja tieši latviešu diasporas cilvēkus un ar viņiem arī pēc izrādēm tikās.

Sibīriešu dvēsele teātra zālē, šķiet, ir tikpat plaša kā viņu vērienīgā daba ar taigas plašumu un Jeņisejas straujumu. To uz skatuves sajuta arī Indrānu mātes lomas atveidotāja aktrise Svetlana Šiļajeva.

"Viņi acumirklī mūs pieņēma un tūlīt ar skatītāju radās kontakts. Ja no mums zālē plūst enerģija un mēs to no skatītājiem saņemam pretī, rodas saprašanās ķēdīte, un tad aktieris pilnībā atbruņojas un zālē lido mūsu enerģija un pretī skatītāju. Tas aktierim ļoti palīdz," sacīja RKT aktrise Svetlana Šiļajeva.

Sibīrijā teātrus no Latvijas gaida, jo tik ļoti gribas satikt cilvēkus no Latvijas. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti