Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Gintu Zemitānu /Maluzvejnieki Babītes ezerā/

Rīta Panorāma

Intervija ar Uldi Ozoliņu

Izrāde "FRO" Rīgas Krievu drāmas teātrī

Rīgas Krievu teātris iestudē krievu literatūras pērli «Fro»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmo reizi Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir pievērsies Andreja Platonova daiļradei, vienam no neparastākajiem krievu rakstniekiem, kurš no jauna tika atklāts 20.gadsimta beigās.

Daudzi Andreja Platonova darbi pavisam nesen ieraudzījuši dienasgaismu, arī uz teātra skatuvēm tie ir reti viesi. Latvijā stāsta "Fro" iestudējums Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs viens no pirmajiem Platonova sacerējumu interpretējuma mēģinājumiem.

Andrejs Platonovs ir īpatnējs autors. Man ir ļoti interesanti - nekad neesmu strādājusi tādā formā, kuru mēs tagad mēģinām izmantot," saka aktrise Jekaterina Frolova.

Sanktpēterburgas režisors Ruslans Kudašovs, ar kuru rīdzinieki jau pazīstami pēc izrādēm bērniem "Mazās Eglītes lielais ceļojums" un "Mazais princis", šoreiz veido iestudējumu pieaugušajiem, kura pamatā ir sacerējums, kas ir krievu literatūras pērle - smalks, lirisks, akvareļu maigs stāsts "Fro".

"Šajā teātrī ir Jekaterina Frolova. Ir aktrise - ir izrāde," lakonisks ir režisors Ruslans Kudašovs.

Frolova uzsver: "Viņš ļoti labi strādā ar aktieriem. Taisām jau trešo izrādi kopā ar Ruslanu. Esmu ļoti priecīga un laimīga, ka man ir tāda iespēja strādāt ar viņu, klausīties, ko viņš grib parādīt, ko un kā viņš jūt. Viņš ir brīnišķīgs cilvēks, brīnišķīgs režisors."

Stāstā "Fro" burvīgi svaigā, sulīgā un negaidītā veidā Platonovs runā par ģimeni un darbu, tuvo un tālo - par mīlestību, dzīvi un prieku. "Fro" ir Jefrosiņjas Jevstafjevas, jaunas sievietes, kuru pametis vīrs komunisma celtniecības vai kādu citu ideālu vārdā, stāsts.

Izrādē mēs runājam par mīlestību, un mīlestība ir tāda lieta, kas ir aktuāla visos laikos - pagātnē, šodienā nākotnē. Mēs visi esam dzīvi cilvēki, visi mīlam, visi gribam būt mīlēti," teic Frolova.

Lomas izrādē atveido Jekaterina Frolova,Vitālijs Jakovļevs, Leonīds Lencs, Olga Ņikuļina, Anastasija Timošenko, Jeļena Sigova, Jevgeņijs Čerkess, Aleksejs Korgins un Sergejs Gorohovs.

Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra iestudējums "Fro" pirmizrādi piedzīvoja 21.jūnijā, izrāde būs skatāma jaunajā teātra sezonā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti