Rīgas Krievu teātris 136. sezonu iesāks ar muzikālu izrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2.oktobrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim apritēs 135 gadi. Šajā dienā sezona tiks atklāta ar muzikālo izrādi “Mana skaistā lēdija” Allas Sigalovas režijā. Skatītājus, kuri atnāks nosvinēt jubileju kopā ar teātri, gaida ne tikai krāšņs uzvedums uz skatuves, bet arī pārsteigumi ārpus skatītāju zāles, tostarp “jubilāra” dāvanas katram viesim, sola teātra pārstāvji.

“Mana skaistā lēdija” - viens no pazīstamākajiem mūzikliem pasaulē: brīnišķīgā mūzika, asprātīgie dialogi un aizraujošais sižets ilgi paliek atmiņā un rada vēlmi atkal un atkal satikties ar galvenajiem varoņiem - spilgtiem, pašpārliecinātiem un bezgala valdzinošiem. Izmantojot par pamatu Bernarda Šova lugu “Pigmalions”, libreta autors Alans Džejs Lerners un komponists Frederiks Lou ir pastāstījuši labsirdīgu, brīžiem ļoti smieklīgu, reizēm maigu un aizkustinošu stāstu par mīlestību, kaislību... un angļu valodu. Nejauša jaunas puķu pārdevējas Elīzas Dulitlas, valodnieka un fonētikas skolotāja Henrija Higinsa un pulkveža Hjū Pikeringa satikšanās noved pie neparastas vienošanās: profesors Higins apņemas pusgada laikā meiteni no pašiem zemākajiem slāņiem ievest augstākajā sabiedrībā... vai, precīzāk sakot, viņš apgalvo, ka iemācīs meitenei runāt tik pareizi, ka neviens vairs neatpazīs Elīzā mazizglītotu ielas puķu pārdevēju. Pulkvedis Pikerings piekrīt derībām un ir pat gatavs samaksāt par nodarbībām. Elīza, savukārt, ir gatava mācīties, jo viņa vēlas iegūt darbu ziedu veikalā. Un neviens no šiem trim pat iedomāties nevar, cik daudz pārsteigumu, pārbaudījumu un satricinājumu atnesīs viņu neparastā iecere...

Scenogrāfs Georgijs Aleksi-Meshišvili, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka.

Izrādē piedalās: Natālija Živeca, Aleksandrs Ivaškevičs (Igaunijas Krievu teātris), Jevgenijs Korņevs, Aleksejs Korgins, Veronika Plotņikova, Tatjana Lukašenkova, Jeļena Sigova, Olga Nikuļina, Marats Efendijevs, Jelizaveta Jevstigņejeva (Brīvo aktieru sabiedrība), Maksims Busels, Vitālijs Jakovļevs, Vadims Grossmans, Anatolijs Fečins, Jana Herbsta, Adriana Tatjana Začeste, Jevgenijs Šurs, Arturs Trukšs, Aleksandrs Poļiščuks, Jevgenijs Čerkess, kā arī profesionāli dejotāji.

Līdz oktobra beigām Rīgas Krievu teātrī ir plānotas vēl trīs pirmizrādes.

10.oktobrī uz Eksperimentālās skatuves - “Noziegums vai sods”: režisora Edgara Niklasona izrāde pēc F. Dostojevska romāna “Noziegums un sods” motīviem.

19.oktobrī uz Eksperimentālās skatuves - “Rafalsonāte stīgu instrumentu pavadījumā”: Jakova Rafalsona monoizrāde, veidota izmantojot 20.gadsimta pirmās puses dzejnieku darbus. Stāstu pavada Gidons Grīnbergs (vijole).

26. oktobrī Mazajā zālē - “Huligānes grēksūdze”: Tatjanas Lukašenkovas monoizrāde, balstīta uz slavenās mūsdienu dzejnieces Solas Monovas dzeju; režisors - Jurijs Djakonovs.

2018. gada beigās teātrī tiks atvērts jauns mazais spēles laukums ar raksturojošu nosaukumu “Kvartirņiks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti