Rīgas Krievu teātrī top trīs jauniestudējumi, tostarp divi – bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Savas tuvākās nākotnes ieceres medijiem atklāja Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. Teātri top trīs jauniestudējumi mazajām skatuvēm. Divi no tiem paredzēti visjaunākajiem skatītājiem, bet trešais būs veltīts leģendārajai, dzīvesgudrajai un asprātīgajai krievu aktrisei Fainai Raņevskai.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris šīs sezonas repertuāru plāno papildināt ar trīs jauniestudējumiem mazajai un eksperimentālajai skatuvei. Divi no tiem gaidīs bērnu auditoriju, bet trešais būs fantasmagorija, kas balstīta leģendārās krievu aktrises Fainas Raņevskas biogrāfijā un atziņās. “Mēs visi, vispirms jaunieši, zinām tikai aforismus, (..) bet, kas tā par personību bija, neviens nezina. Parādīt lielu sirdi, kura bija Fainai,” saka aktrise Natālija Živeca.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrises Natālija Živeca (no kreisās) un Irina Jegorova, izrādes...
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrises Natālija Živeca (no kreisās) un Irina Jegorova, izrādes "Fufa - divas sirdis" režisors Vadims Grosmans un Rīgas Krievu teātra valdes locekle Dana Bjorka piedalās preses konferencē, kurā informē par pavasara jauniestudējumiem Rīgas Krievu teātrī.

Izrādes bērniem notiks uz eksperimentālās skatuves. Viena no tām ar nosaukumu “BZIK!” patiešām sastāvēs no eksperimentiem, un tā būs neliela ķīmijas un fizikas paraugstunda. “Būs viss, sākot no tā, ka var uztaisīt lukturīti no ābola. Sprādzieni, šķidrais slāpeklis un tā tālāk,” iezīmē aktieris, režisors Jurijs Djakonovs. Izrāde “BZIK!” ir domāta astoņus deviņus gadus veciem bērniem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Vladislavs Šavlovskis (no kreisās), bērnu izrādes "...
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Vladislavs Šavlovskis (no kreisās), bērnu izrādes "Bzik!" režisors Jurijs Dzjakonovs un scenogrāfs Ņikita Voroņins piedalās preses konferencē, kurā informē par pavasara jauniestudējumiem Rīgas Krievu teātrī.

Savukārt uz iestudējumu “Kaka-Bjaka un pavasaris” varēs nākt jau tie, kuri tikko iemācījušies staigāt. “Bērniem tas nebūs nekāds pārsteigums, viņi redzēs to, ko viņi paši dara savās istabās. Tikai tagad to darīs pieaugušie, darbosies kā viņi,” stāsta režisors Jānis Znotiņš.

Izrādes bērniem "Kaka-Bjaka un pavasaris" režisors Jānis Znotiņš piedalās preses konferenc...
Izrādes bērniem "Kaka-Bjaka un pavasaris" režisors Jānis Znotiņš piedalās preses konferencē, kurā informē par pavasara jauniestudējumiem Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

To, ka Rīgas Krievu teātris nopietnāk sācis pievērsties jaunajai paaudzei, apliecina arī tas, ka jau maijā tā telpās sāks darboties bērnu teātra skola.

Tāpat maijā kļūs zināms arī teātra jaunais mākslinieciskais vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti