Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvos izrāde «Maģijas atslēgas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra (RKT) Lielajā zālē sestdien, 24. februārī, pirmizrādi piedzīvos Latvijas valsts simtgadei veltīta izrāde "Maģijas atslēgas". Tā būs par pasaulslaveno aktieri, režisoru ​​un pedagogu Mihailu Čehovu, kura vārdā nosaukts teātris.

Izrāde "Maģijas atslēgas" ir nozīmīga kā kultūras ziņā, tā konceptuāli un arī simboliski. Izrādē stāstīts par ģeniālu aktieri, režisoru un teātra pedagogu, kura vārdu Rīgas Krievu teātris nes jau 11 gadus. RKT velta šo iestudējumu Latvijas valsts simtgadei, jo Mihaila Čehova ieguldījums Latvijas teātra mākslas attīstībā ir neatsverams, norāda RKT.

Reiz Mihails Čehovs teicis: "Es gribu nodot aktieriem teātra maģijas atslēdziņu". Iedvesmojoties no šiem vārdiem, pazīstamais krievu dramaturgs Mihails Durņenkovs lugai, ko uzrakstījis pēc RKT lūguma, devis nosaukumu “Maģijas atslēgas”. Tās pamatā ir vēsturiskas liecības, dokumentāli materiāli, tai skaitā materiāli no Latvijas arhīviem un muzejiem.

Režisore Marina Brusņikina uzsver, ka skatītājus sagaida nevis Mihaila Čehova biogrāfijas izklāsts, bet dzīves pilns, emocionāls, iedvesmojošs stāsts, ko uz skatuves izdzīvos septiņi teātra aktieri, atceroties, citējot, diskutējot, iemiesojot. Pirmizrādes laiks nav nejaušs – tādēļ, ka 1932. gada februārī pēc Krievu drāmas teātra un Nacionālā teātra aicinājuma M. Čehovs ieradās Rīgā, lai strādātu kā režisors, pedagogs un aktieris.

Izrādē piedalās Jevgeņijs Korņevs, Ivans Kločko, Aleksejs Korgins, Maksims Busels, Aleksandrs Maļikovs, Jekaterīna Frolova/Olga Ņikuļina, Jana Herbsta/Nataļja Smirnova. Izrādes scenogrāfs ir Nikolajs Simonovs (Krievija), jostīmu māksliniece – Jūlija Vetrova (Krievija), dramaturgs – Mihails Durņenkovs (Krievija), komponists – Arturs Maskats, horeogrāfe – Olga Žitluhina, gGaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš.

Izrādi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, izrādes mecenāts – Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti