Rīta Panorāma

Polija pagarina ārkārtas stāvokli Baltkrievijas pierobežā

Rīta Panorāma

Dubaijā atklāj starptautisko izstādi "Expo 2020"

Oktobris - Čehova Krievu teātra svinību mēnesis

Rīgas Krievu teātrī oktobris būs svētku mēnesis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 2. oktobrī, atzīmējot 138. dzimšanas dienu, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris aizsāks oktobri kā svētku mēnesi, saviem skatītājiem piedāvājot īpašu izrāžu piedāvājumu, informēja teātra pārstāvji. Šomēnes teātris svinēs dubultsvētkus – dzejniekam Aleksandram Čakam 27. oktobrī apritēs 120. dzimšanas diena, un teātris jau vasarā radīja šim notikumam par godu īpašu iestudējumu.

Svētku mēnesī teātris īpaši izceļ vairākus iestudējumus. Teātra dzimšanas dienā, 2. oktobrī, uz skatuves kāps aktrise un dziedātāja Veronika Plotņikova ar muzikāli poētisko dumpi “Par spīti”, kas ir viens no teātra jauniestudējumiem teātra mākslinieciskā vadītāja Sergeja Golomazova režijā un pirmizrādi piedzīvoja jūlijā.

Jau pagājušajā gadā tapa Mihailam Čehovam un viņa vārdā nosauktajam teātrim par godu īpašs projekts “Tilts Rīga – Holivuda”, un teātra dzimšanas dienas programmā teātris aicina apmeklēt interaktīvi izglītojošo izrādi, kas izvedīs gan pastaigā pa teātra aizskatuvi, gan ļaus ielūkoties Mihaila Čehova personības pasaulē.

Atzīmējot Aleksandra Čaka 120 gadu jubileju, 27. un 28. oktobrī teātra Retro zālē būs skatāms šim notikumam par godu radītais muzikāli poētiskais iestudējums “Čaks. Rīga. Sieviete”, kas siltajā laikā notika restorāna “Kaļķu vārti” pagalmā, bet gada vēsajā periodā turpmāk notiks teātra iekštelpās – Retro zālē 2. stāvā.

Pēc godam aizvadīta svētku mēneša 6. novembrī pirmizrādi piedzīvos izrāde “Stepančikovas ciems” Sergeja Golomazova režijā. Iestudējums top pēc Fjodora Dostojevska garstāsta “Stepančikovas ciems un tā iedzīvotāji”, un autors šajā novembrī svin 200 gadu jubileju. Rīgas Krievu teātrī atzīmēja: “Šim ironiskajam stāstam par uztveres paradoksiem, manipulāciju visvarenību un savaldzināšanas augsto mākslu teātris pievēršas trešo reizi, un 1932. gada 25. novembrī domas un dvēseļu valdnieka Fomas Opiskina lomā uz skatuves kāpa pats Mihails Čehovs, uzvezdams izrādi, kuru kritiķi nodēvēja par vienu no spilgtākajiem sezonas notikumiem.”

Rīgas Krievu teātra izrādes iespējams apmeklēt, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa iziešanu vai vīrusa pārslimošanu pēdējo sešu mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti