Kultūras ziņas

Imants Kalniņš - mūžam jauns

Kultūras ziņas

No ledus top pasaules brīnumi

Spokošanās Rīgas Krievu teātrī

Rīgas Krievu teātrī jautrs spoku stāsts ar Raimonda Paula mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Dzīve ir pārāk sarežģīta, lai par to spriestu nopietni," tā teicis angļu dramaturgs un rakstnieks Oskars Vailds, kurš sev raksturīgā dzēlīgumā sarakstījis neparastu stāstu par Anglijā populārām imaginārām parādībām – spokiem. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī Vailda darbs „Spoks no Kentervilas” pārtapis jautrā iestudējumā ar Raimonda Paula mūziku.

Izrādes darbība risinās Kentervilas pilī, Anglijā, kas tiek pārdota, jo ēkā gadsimtiem ilgi mitinās spoki, kas visādā veidā cenšas iebiedēt un kaitēt Kentervilas dzimtas mantiniekiem. Tomēr gadsimtiem ilgušās tradīcijas strauji mainās brīdī, kad pilī ierodas ģimene no Amerikas.

"Man ļoti patīk Oskara Vailda noteiktais žanra apzīmējums - materiāli ideālistisks stāsts," atzīst režisors Igors Koņajevs. "Tas mūsu radošai grupai bija iedvesmas avots. Ļoti trāpīgs šodienas realitātei, tāpēc iestudējums radās viegli un nepiespiesti."

Izrādē tiek apspēlēti visiem zināmi simboli, ir daudz smieklīgu sadzīvisku situāciju, ko papildina maestro Raimonda Paula melodiskā un atmiņā paliekošā mūzika. Aktieriem nopietns pārbaudījums ir savus tēlus izcelt, dejojot un dziedot vienlaicīgi.

"Maestro raksturs jūtams mūzikā – gan humora izjūta, gan ironija, arī pašas dziļākās jūtas. Man vispār šķiet, ka tā ir ļoti teatrāla. Tā aktierim ir liela dāvana," uzskata aktrise Veronika Plotņikova.

Savukārt aktieris Igors Čerņavskis ir priecīgs, ka Maestro smalkjūtīgi izturas pret viņa vokālajiem dotumiem.

"Es ļoti labi apzinos savas spējas, bet ir vēl aktieriskais dziesmas izpildījums, ar to bija slavens viens no maniem skolotājiem Andrejs Mironovs, kurš man bija etalons," skaidro aktieris. "Kad Maestro pirms daudziem gadiem man piedāvāja spēlēt “Māsā Kerijā”, tā man bija laime, jo es pēc šīs plates Maskavā, Kaļiņina prospektā, savulaik stāvēju milzum garā rindā. Es viņu toreiz tomēr dabūju!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti