Panorāma

Kauguru glābēji "zem lupas"

Panorāma

Broka apsūdz SAB par politisku angažētību

Rīgas Krievu teātrim papildinājums

Rīgas Krievu teātrī darbu sāk jauno aktieru kurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmoreiz Rīgas Krievu teātrī darbu iesāk jauno aktieru kurss, kas sagatavots nevis kā parasti - ārpus Latvijas, bet Latvijas Kultūras akadēmijā. Noslēdzot diplomdarbu izrāžu nedēļu, 8.jūnijā jaunie aktieri sagatavojuši svētku koncertu "Vivat Academia!".

Pirms četriem gadiem Latvijas Kultūras akadēmija īpašā līgumā ar Rīgas Krievu teātri noteica jauna aktieru kursa izveidošanu un studiju nodrošināšanu. Pirmo reizi jaunie aktieri, kuri savas ieceres saistīja ar darbu Rīgas Krievu teātrī, izglītojās nevis Krievijā, bet Latvijā. Padomju laikā topošie krievu aktieri Rīgā skolojās ļoti reti.

Četru gadu laikā iestudētas trīs jauno studentu izrādes, kas iekļautas teātra repertuārā. Topošie aktieri spēlēja arī repertuāra izrādēs, visu nedēļu rādīja diplomizrādes, bet noslēgumā aicināja uz svētku koncertu "Vivit Academia!", kas ir pateicība Latvijas Kultūras akadēmijai, kura sagatavojusi 16 jaunos aktierus.

"Mēs dzīvojam vienā mazā valstiņā, bet ir atšķirības, tai pašā laikā ir iespēja saprast vienam otru. Man šķiet, man tas izdevās," saka Latvijas Kultūras akadēmijas ceturtā kursa studente Jana Herbsta. Jaunais aktieris Maksims Busels atzīst: "Šajā teātrī nejūtos, ka būtu Rīgā, jo šeit latviešu valodai nav tāda ietekme, bet ļoti jūtama ir latviešu kultūras ietekme. Šī simbioze - krievu teātris Rīgā - man ļoti patīk."

"Pedagogi vairāk laika veltīja profesionālām lietām, mazāk - jautājumiem, kas aptver kultūras dažādību Rīgā un Latvijā. Bet dzīve viņus rosina," par jaunajiem aktierim saka Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

Rīgas Krievu teātris aktieru trupā uzņems visus 16 jaunos aktierus, kas ir nebijis gadījums Latvijas teātru vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti