Kultūras ziņas

Šengenas zonas spožums un posts"

Kultūras ziņas

LKA korim "Sōla" jauns ieraksts

Rīgas Krievu drāmas teātrī – džentlmeņi no Veronas

Rīgas Krievu teātrī – džentlmeņi no Veronas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad teātri visā pasaulē svin dramaturga Viljama Šekspīra 450. jubileju. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris šo gadadienu atzīmē ar režisora Igora Koņajeva iestudēto lugas “Divi džentelmeņi no Veronas” pirmizrādi 1.oktobrī. Vienlaikus tas ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa noslēguma darbs, kas tiek demonstrēts diplomdarbu nedēļas ietvaros.

Tiek uzskatīts, ka šī ir viena no pirmajām Šekspīra lugām, tajā parādās aizmetņi motīviem, kas vēlāk viņa lugās parādīsies daudz detalizētāk un vērienīgāk: konflikts starp draudzību un mīlestību, kļūdaina rīcība, kuru pieļauj iemīlējušies un arī nodevības skaudrums. Režisors Igors Koņajevs Šekspīra darbus vērtē īpaši augstu.

"Nevienam par cilvēka dabu nav izdevies labāk pastāstīt, kā Šekspīram," uzskata Koņajevs. "Kas bija šis dīvainais mīts, fenomens? Viņš taču izstāstīja visu par visām cilvēka dvēseles pusēm. Visas problēmas – varu, mīlestību, vardarbību, agresiju, kas ir cilvēkā, labsirdību, dāsnumu – visu šis cilvēks ir izpētījis. Cik ilgi dzīvosim, tik arī zināsim, mīlēsim un atcerēsimies Šekspīru, ticiet man."

"Bija tāds uzdevums – tev ir savs varonis, sameklē savam varonim mūziku," stāsta jaunā aktrise Jana Herbsta. "Un nebija noteikts – meklējam no Šekspīra laika mūzikas. Dari to, ko tu vēlies! Absolūts fantāzijas lidojums."

Savukārt jaunais aktieris Artūrs Trukšs, aicinot jauniešus nākt uz teātri, norāda, ka, lai gan tagad esot nedaudz labāk - vairāk jauniešus redz teātrī, tomēr viņu joprojām ir maz. 

Kā iepriekš jau vēstīts, "Divi džentelmeņi no Veronas" ir Rīgas Krievu teātra aktieru kursa diplomdarbs. Šogad aktieru kursu ir beiguši 15 audzēkņi, un teātra repertuārā ir iekļautas arī citas jauno absolventu studiju gaitā tapušās izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti