Kultūras ziņas

Berlīnes kulta orķestris Rīgā

Kultūras ziņas

Ilūzijas par lauku idilli fotoizstādē "BOIKO"

Džeza komēdija "Hanuma" M.Čehova Rīgas Krievu teātrī

Rīgas Krievu teātra sezonu atklāj džeza komēdija «Hanuma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris atklās 132.sezonu ar krāšņu un muzikālu džeza komēdiju „Hanuma” Allas Sigalovas režijā un horeogrāfijā.

Pēc gruzīnu klasiķa Avksentija Cagareli lugas motīviem veidotās „Hanumas” pirmizrāde un teātra sezonas atklāšana paredzēta 27.septembrī.

Izrādē skan komponista Gijas Kančeli mūzika  „Xylem TRIO” muzikālajā apdarē un izpildījumā. Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir gruzīnu mākslinieks Georgijs Meshišvili. 

„Mēs nolēmām izbēgt no jebkāda gruzīnu nacionālā kolorīta un veidot mūsdienīgu iestudējumu, jo pamatā ir mūsdienu mūzika. Radīt fantastisku pilsētas tēlu ažūrām dekorācijām, kas atgādina seno Tbilisi, mani iedvesma Mandelštama dzeja,” norāda scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Georgijs Meshišvili.

Lai gan komponists Gija Kančeli izrādei veltītajā preses konferencē norāda, ka nevēlas neko teikt, jo uzskata, ka neko nav darījis, tomēr dažus vārdus bilst.

„Kādreiz šo darbu iestudēja Tovstonogovs, un pēc tam tas izplatījās veneriskās slimības ātrumā pa visu Padomju Savienību. Esmu priecīgs, ka šī slimība ir atnākusi arī uz Rīgu,” saka slavenais komponists.

Leģendārā gruzīnu komponista Gijas Kančeli mūziku izrādē spēlē atraktīvā Latvijas mūziķu grupa „Xylem Trio”, kura jau ir ierakstījusi un izdevusi Kančeli teātra un kino mūzikas disku, un komponists viņus slavējot ieteicis režisorei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti