Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs būs Sergejs Golomazovs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Par Rīgas Krievu teātra māksliniecisko vadītāju jaunajā sezonā kļuvis režisors Sergejs Golomazovs no Maskavas. Viņu šim darbam uzrunājusi teātra jaunā direktore Dana Bjorka.

Iepriekšējā sezonā teātrim mākslinieciskā vadītāja nebija. Golomazovs ar Rīgas Krievu teātri sadarbojas jau vairāk nekā 20 gadu, iestudējis izrādes arī Vācijā, Francijā un Ukrainā. Paralēli viņš jau 11 gadus ir arī Maskavas teātra “Na Maloi Bronnoi” mākslinieciskais vadītājs. Golomazovs žurnālistiem atzina, ka Rīgas Krievu teātrim viņa karjerā ir īpaša loma, jo te viņš veidojies kā režisors un ar to saistīta liela daļa viņa radošās karjeras.

Sergejs Golomazovs stāsta par sadarbību ar Rīgas Krievu teātri
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

“Tādēļ, kad mani apmēram pirms gada uzrunāja šim amatam, tur nebija jautājumu,” atzina Golomazovs. “Lai gan, protams, to nebūs viegli apvienot ar manu darbu Maskavā. Taču, kā zināms, mēs nemeklējam vieglāko ceļu. Tādēļ centīšos ar šo neparasto māksliniecisko un cilvēcisko uzdevumu tikt galā godam. Protams, man vēl vajadzīgs laiks, lai labāk iepazītu situāciju teātrī un Rīgā un varētu nākt klajā ar māksliniecisko stratēģiju, taču mēs esam atvērti sarunām. Un mūsu uzdevums ir panākt, lai Rīgas Krievu teātris tuvāko divu, trīs sezonu laikā kļūtu par vienu no labākajiem, apmeklētākajiem un atzītākajiem teātriem Latvijā un arī Eiropā.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti