Rīgas Krievu teātra izrāde «Patiesība»: jautrs psihoterapijas seanss ģimenei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Režisors Intars Rešetins  savu jaunāko  iestudējumu – Floriana Zellera komēdiju “Patiesība”  – nodēvējis par lielisku spoguļattēlu  mūsdienu sabiedrībai. Iestudējums Rīgas Krievu teātrī  var kļūt arī par jautru un ļoti tiešu psihoterapijas seansu ģimenei, kuru uz Eksperimentālās skatuves izspēlē  četri spoži aktieri.

“Patiesība” lieliski parāda kaisles pārņemtu cilvēku dzīves. Skatītājs var vērot, kā laulātie viens otram klusiņām melo, un sev klusiņām teikt: “Nē, nē, ar mani tā nenotiek.”

Franču dramaturga Floriana Zellera lugas jau trešajā iestudējumā saista režisoru Intaru Rešetinu. Uz dzīvi varam raudzīties seksīgi un ar humoru, tāpēc īpaši iestudējumā akcentētas kustības - horeogrāfes Lienes  Gravas fantāzija.

“Es jau no pirmajiem mēģinājumiem aktierus bīdīju kopā, lai viņi kļūtu taktilāki, uz pieskārieniem orientētāki. Lai aktieri pierastu viens pie otra un nebūtu robežu. Ja nebūs patiesības devas arī ķermeņa valodā – mēs neko nenospēlēsim,” par izrādes veidošanu stāsta režisors Intars Rešetins.

Savukārt aktrise Marika Šmukste akcentē, ka, lai arī izrāde ir komēdija, tajā esot arī pāris vietas, kur jāaizdomājas.

“Ir jāatrod balanss, lai tas būtu viegli un pa īstam – lai skatītājs smietos, bet lai viņam paliktu tā doma, ka nevajag tā dzīvot,” atzīst Šmukste.

Eksperimentālā skatuve ir piepildīta ar ļoti talantīgu un repertuārā aizņemtu aktieru spēli. Viņi atzīst, ka mēģinājumu process varētu arī nekad nebeigties.

”Dzīvē viss ir bijis, līdzīgas sajūtas var sameklēt. Lieliska luga – nāciet ar savu ģimeni, lai saprastu, ka jūs cits citam esat vajadzīgi! Ļoti noderīga, lai izskalotu galvu kā ar birsti,” aicina aktieris Aleksejs Korgins.

Iestudējuma “Patiesība” pirmizrāde gaidāma ceturtdien uz Rīgas Krievu teātra Eksperimentāās skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti