Rīgas Krievu teātra izrāde «Huligānes grēksūdze» būs skatāma jaunā formātā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 4. līdz 6. septembrim Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī būs skatāma aktrises Tatjanas Lukašenkovas azartiskā monoizrāde “Huligānes grēksūdze” jaunā formātā – uz lielās skatuves kopā ar aktrisi, mūziķiem un dekorācijām atradīsies arī skatītāji, informēja teātra pārstāvji.

Teātrī skaidroja, ka jaunais formāts ļaus skatītājiem maksimāli iesaistīties notiekošajā uz skatuves un citā gaismā atklās izrādes tēmas un saturu.

Izrāde “Huligānes grēksūdze” teātra repertuārā ir kopš 2018. gada. Iestudējuma pamatā ir Krievijas mūsdienu dzejnieces Solas Monovas dzeja, ko Tatjana Lukašenkova ir pārveidojusi atklātos stāstos – ironiskos un skumjos – par to, kas slēpjas modernās sievietes dvēselē, skapī un somiņā. Pati Sola Monova pēc izrādes noskatīšanās atzinusi, ka “Huligānes grēksūdze” ir labākais viņas dzejas iestudējums.

Izrādi “Huligānes grēksūdze” radījusi Tatjana Lukašenkova sadarbībā ar režisoru Juriju Djakonovu. Iestudējuma māksliniece un scenogrāfe ir Pamela Butāne, bet muzikālo skaņdarbu autors, aranžētājs un izpildītājs – pianists Vladimirs Tuzovs, kurš kopā ar kontrabasistu Ņikitu Osipovu spēlē pavadījumu izrādes darbībai.

“Formāts izrādījās ļoti veiksmīgs, izrāde ieguva jaunu skatuvisko formu, uzmirdzēja jaunas šķautnes. Interesanti būs arī tiem, kas iestudējumu jau ir skatījuši uz mazās skatuves. Tādā rakursā Čehova teātra skatītāji lielo zāli vēl nebūs redzējuši – avanscēna, daudz jaunu scenogrāfijas nianšu – gaismas, dekorācijas, skaņa. Es ļoti priecāšos dalīt ar Latvijas skatītājiem prieku un iedvesmu, ko izjūtu ik reizi, spēlējot “Huligānes grēksūdzi”. Vairākkārt esmu teikusi, ka ļoti mīlu šo projektu,” saka Tatjana Lukašenkova.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti