Rīta Panorāma

Sākas Starptautiski praktiskā konference un izstāde "Cimdu pasaule"

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ainaru Zvirgzdiņu

Rīgas Krievu teātra aktieru kursa diplomdarbu nedēļa

Rīgas Krievu teātra aktieru kursam aizrit diplomdarbu nedēļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirms četriem gadiem pirmo reizi savā vēsturē Latvijas Kultūras akadēmija uzņēma speciālo aktieru kursu Krievu teātrim. Šonedēļ notiek Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra speciālā aktieru kursa diplomdarbu izrādes.

Četru studiju gadu laikā studenti aktīvi iesaistījušies teātra dzīvē, turklāt Rīgas Krievu teātra repertuāru papildina trīs studentu kursa izrādes: "Meža dziesma", "Tikšanās lai arī notika, bet..", "Pusaudzis" un "Divi džentlmeņi no Veronas" pēc Viljama Šekspīra lugas.

"Šī luga ir par jaunību, par kļūdām, par jaunu mīlestību, kad kaut ko redzi un kaut ko neredzi, bet jau saproti, jo tev jau ir prakse," par izrādi "Divi džentlmeņi no Veronas" stāsta Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa diplomands Maksims Busels .

"Divi džentlmeņi no Veronas" ir Rīgas Krievu teātra jaunā aktieru kursa diplomdarba izrāde. Pusotru mēnesi viņi kopā ar savu pasniedzēju, teātra māksliniecisko vadītāju Igoru Koņajevu fantazēja epizodes tā, lai pašiem aizraujoši, un tā, lai skatītājs jūt viņu jaunību un radoši varēšanu.

Šekspīra teātris vienmēr tiecas ieraut cilvēku domāšanā. Viņš rosina domāt, kas ir mīlestība, kas ir vilšanās, kas ir nāve un atdzimšana. Viņš cilvēkam sniedz lielus uzdevumus, tāpēc Šekspīrs ir ļoti nepieciešams," norāda Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Igors Koņajevs.

Šekspīra "Divi džentlmeņi no Veronas" nav izvēle tāpat vien. Tā stāsta par jaunu cilvēku likteņiem.

Izrāde ir par raksturiem, par cilvēku principiem un to, kā viņi uzvedas jebkurā situācijā, ko viņi izvēlas darīt - iet vieglāko ceļu vai grūtāko. Tāpēc izrādes beigās galvenie varoņi saprot, kas dzīvē ir svarīgākais," stāsta topošā aktrise Tatjana Začesta.

15 jaunajiem aktierim būšot skumji, ja viņi visi nevarēs palikt teātrī, bet tāda ir dzīve. Kā iepriekš izteicies Igors Koņajevs, viņš pagaidām nevar apsolīt, ka visi aktieru kursa beidzēji kļūs par Čehova Rīgas Krievu teātra aktieriem.

"Izrādē mēs centāmies parādīt, ko četru gadu laikā esam iemācījušies - dziedāt, arī dejot. Paldies Guntai Bāliņai, kura manas kājas padarīja tik lokanas!" teic diplomands Marats Efendijevs.

Jauno aktieru studiju laika izrādes iekļautas teātra repertuārā. Tajās skatītāji var izsekot līdzi, kā veidojas aktieris. Izrāde "Meža dziesma" ir trausla un brīnumu pilna kā jaunu cilvēku pasaule. Jaunie aktieri izrādi rādīs 7.jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti