Rīgas cirks pārceļas uz pagaidu telpām Āgenskalnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgas cirka kolektīvs sācis pārcelties uz pagaidu telpām, gatavojoties rudenī gaidāmajiem būvdarbiem vēsturiskajā cirka ēkā Merķeļa ielā.

Plānots, ka oktobrī sāksies ēkas siltināšana, kam no Eiropas fondiem atvēlēti trīs miljoni eiro. Siltinās bēniņu pārsegumus, kupolu un pagalma fasādes sienas, ierīkos centralizētu ventilācijas sistēmu, mainīs logus un durvis, modernizēs apkures un elektroapgādes sistēmu. Siltināšanas projekts ir pirmais etaps vīzijā par visa Rīgas cirka rekonstrukciju, ko izstrādājis arhitektu birojs “NRJA”.

Būvdarbu laikā no šā gada rudens cirka administrācija, Rīgas Cirka skola un teātra trupa “Kvadrifrons” mitināsies Zeļļu ielā Āgenskalnā, bijušajās Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes telpās.

“Tur mums būs pieejamas divas zāles, līdz ar to varēsim paplašināt savas Cirka skolas darbību.

Rīgas cirka valdes locekle Liene Pērkone
00:00 / 00:40
Lejuplādēt

Pārcelšanās pamazām jau sākas, un tai ir jānoslēdzas līdz laikam, kad nodosim cirka ēku būvnieku rokās. Tas vēl konkrēti nav zināms, jo vēl nav izsludināts iepirkums, bet mēs ceram, ka tas varētu būt oktobrī. (..) Cirka izrādes turpinās notikt, bet, tāpat kā arī līdz šim – jo cirka ēku neesam varējuši ekspluatēt tieši šī aukstuma dēļ – mēs sadarbosimies ar dažādiem teātriem un citām skatuves telpām, lai šīs izrādes vestu un izrādītu, tikai citās telpās," pastāstīja Rīgas cirka valdes locekle Liene Pērkone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti