Rīgas būvvalde: Kamerzāle «64 krēsli» izveidota nelikumīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dzīvojamās mājas 5. stāvā izvietotā teātra kamerzāle „64 krēsli", kurā pašlaik izrāda režisores Gaļinas Poliščukas izrādi, rada bažas par apmeklētāju un dzīvojamās mājas iedzīvotāju drošību un ir nelikumīgi izveidota, atzinusi Rīgas pilsētas būvvalde.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ieva Luste informēja, ka būvvaldes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji šodien veikuši telpu Rīgā, Marijas ielā 20, apsekošanu. Rīgas pilsētas būvvalde ir pieprasījusi nekavējoties pārtraukt patvaļīgi ierīkotā teātra ekspluatāciju.

Kā skaidroja Luste, kamerzāle, kas tika atklāta 3. oktobrī, ir ierīkota bez atbilstošas būvniecības dokumentācijas saskaņošanas. Vislielākās bažas patlaban esot par dzīvojamās mājas būvkonstrukciju atbilstību slodzes izmaiņām atbilstoši paredzētajam apmeklētāju skaitam. Riskus rada ugunsdrošības prasību nodrošināšana šajā ēkā. Dzīvojamās mājas iedzīvotāji ir snieguši informāciju par jūtamām vibrācijām ēkas konstrukcijās teātra telpu izmantošanas laikā.

Lai dzīvojamā mājā izvietotu publiskas telpas, nepieciešams ievērot daudzas būtiskas prasības, kas noteiktas gan iedzīvotāju un apmeklētāju drošībai, gan ērtībām, norādīja Luste. Šādu projektu realizācijai nepieciešams gan būvkonstrukciju novērtējums un atbilstošu risinājumu ieviešana, gan ugunsdrošības pasākumu ievērošana, tāpat svarīgi ir nodrošināt atbilstošus akustiskos risinājumus, sanitārās un vides pieejamības prasības.

Rīgas pilsētas būvvalde aicina iedzīvotājus neapmeklēt nelikumīgi izveidotās teātra telpas, tādējādi rūpējoties par savu un savu līdzcilvēku drošību un veselību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti