Rīgā viesosies japāņu ielu dejas mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā no 28.jūlija viesosies japāņu ielu dejas mākslinieku apvienība "Contact Gonzo" un vairāku nedēļu garumā strādās ar 10-12 latviešu horeogrāfiem un dejotājiem, attīstot performances noteiktā Rīgas apkaimē.

Dejotāju radošais process, tāpat kā performances, pamatā notiks pilsētvidē, kļūstot par apkaimes ikdienu un ļaujot vietējiem iedzīvotājiem un nejaušiem garāmgājējiem kļūt par mākslas projekta tapšanas lieciniekiem.

Horeogrāfe Katrīna Albuže stāsta, ka ielu deja no citiem dejas veidiem atšķiras ar to, ka jādejo uz asfalta. Tas nozīmē, ka ir grūtāk dejotāja ceļiem un mugurai.

Ielu deja vairāk asociējas ar hiphopu un breika deju, ko var arī Rīgā novērot ik pa laikam, bet tagad ir tā, ka profesionālā deja, laikmetīgā deja sāk iziet ielās, lai sasniegtu plašāku cilvēku loku" stāsta Albuže.

Kā iepriekš vēstīts, pirmā Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas projektā "Deja iziet pilsētā" tapusī izrāde "No Vecmīlgrāvja ar mīlestību", ko kopā ar astoņiem latviešu laikmetīgās dejas māksliniekiem Katrīnu Albuži, Evitu Biruli, Dmitriju Gaitjukeviču, Aldi Liepiņu, Elīnu Lutci, Robertu Muciņu, Evu Vancāni un Kristīni Vismani veidojis horeogrāfs Kūns Augustainens, tika izrādīta 18. un 19.jūnijā Vecmīlgrāvī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti