Kultūras ziņas

Balva tiek plaģiātam

Kultūras ziņas

Dali un Šagāls mākslas mesē Rīgā

Rīgā viesojas teātris "Studio" no Varšavas

Rīgā viesojas Polijas teātris «Studio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmo reizi Latvijā viesojas Staņislava Vitkeviča teātris "Studio", ko savulaik dibinājis ievērojamais krievu teātra reformators Jozefs Šaina. Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tiek izrādīti divi mūsdienu dramaturgu darbi, kas iestudēti arī Latvijas teātros.

Teātris "Studio" šobrīd tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajām kultūras iestādēm Polijā, kas meklē jaunus, eksperimentālus teātra valodas veidus un pēta sabiedrībai aktuālus jautājumus un vienlaikus arī mūžīgos, lielos  jautājumus. Teātra repertuārā ir gan mūsdienu, gan klasikas iestudējumi.

"Mēs atbraucām uz Rīgu ar Maslovskas lugu "Divi nabaga rumāņi runā poliski", kas ir ļoti viegla, tajā ar ironisku pieeju parādītas cilvēku raksturu atšķirības. Luga ir ļoti universāla, jo runā par jauniem cilvēkiem, kuri dzīvo Polijā, tāpēc tā būs interesanta arī latviešu publikai," saka "Teatr Studio" viesizrāžu programmas vadītājs Tomašs Ščepaneks.

Izrādi, kas veidota pēc Dorotas Maslovskas lugas "Divi nabadzīgi rumāņi, kas runā poļu valodā", Latvijas publika varēja noskatīties 24.novembra vakarā. Iespējams, lugas valoda un daudzu necenzēto vārdu birums iestudējumā daļā skatītāju izraisīja nepatiku un neizpratni, jo pirmajā pusstundā uz brīdi spēli nācās pārtraukt neapmierināto skatītāju dēļ, kuri skaļi izgāja no zāles.

Tomēr šis iestudējums Polijā ir saņēmis vairākas balvas. "Studio" tagadējā mākslinieciskā vadītāja, aktrise un režisore Agneška  Glinska tiek uzskatīta par vienu no nozīmīgākajām savas paaudzes teātra māksliniecēm. Viņa ir pazīstama ar to, ka klasiskajai literatūrai spēj piešķirt citu jēgu.

25.novembra vakarā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī var noskatīties otru poļu teātra "Studio" viesizrādi - krievu rakstnieka un scenārista Jevgeņija Griškoveca monodrāmu "Vienlaicīgi" Lukaša Garlicka režijā, kura skatītājus aicinās doties neparastā ceļojumā cilvēka apziņas netveramajā un intīmajā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti