Rīgā un Ventspilī sākas festivāls «Zelta maska Latvijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 13. oktobrī, Rīgā un Ventspilī sākas festivāls "Zelta maska Latvijā", piedāvājot nedēļas laikā iespēju noskatīties piecas godalgotas Maskavā uz Sanktpēterburgā tapušas izrādes.

"Zelta maskas" izrādes Latvijā būs skatāmas no 13. līdz 18.oktobrim uz Dailes teātra, Nacionālā teātra un Latvijas Nacionālās operas skatuves Rīgā, kā arī Ventspils teātra namā "Jūras vārti".

Kā iepriekš vēstīts, šis ir jau devītais festivāls "Zelta maska Latvijā".

Festivāla "Zelta maska Latvijā" programmā ir klasikas iestudējumi - "Jevgeņijs Oņegins" un "Anna Kareņina" Jevgeņija Vahtangova teātra (Maskava) interpretācijā, Mihaila teātra (Sanktpēterburga) modernais balets "Daudzpusība. Klusuma un tukšuma formas", Sanktpēterburgas Lielā leļļu teātra izrāde bērniem "Barmalejs". Savukārt 20.gadsimta Rietumeiropas dramaturģiju pārstāvēs Bertolda Brehta lugas "Krietnais cilvēks no Sečuānas" iestudējums Aleksandra Puškina teātrī (Maskava).

"Šoreiz mums ir izdevies izveidot izcilu festivāla programmu, iekļaujot tajā lieliskas izrādes, kas ir radījušas plašu rezonansi Krievijas publikā, saņēmušas augstu kritiķu vērtējumu un visglaimojošākās atsauksmes Krievijas profesionālajās teātra aprindās," stāsta Latvijas "Zelta maskas" organizatore, kompānijas "ArtForte" vadītāja Jūlija Ločmele. "Mēs ceram, ka šī, devītā pēc kārtas, "Zelta maska Latvijā" kļūs par iespaidīgu prelūdiju nākamajai, jubilejas, sezonai." 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti