Rīgā skatāmas Valmieras teātra viesizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgā sākušās Valmieras drāmas teātra viesizrādes: tiek izrādītas „Raudupiete", „Jūlijas jaunkundze", „Makbets" un „Zojkina kvartira".

Teātra vadītāja Evita Sniedze skaidro, ka viesizrādes ir pārbaudījums: pārcelt izrādes no mazākas skatuves uz lielāku. Tomēr teātra trupu patiesi pacilā lielā skatītāju interese. Sniedze vērtē, ka nāk gan skatītāji, kas vēlreiz vēlas redzēt izrādes, gan arī cilvēki, kuri uz Valmieru nebrauks. Pie izrāžu pielāgošanas Nacionālā teātra skatuvei klāt ir arī režisori.

„Interese ir milzīga un tas mūs arī pacilā, jo jūtamies, ka mūs gaida, un lielā ažiotāža rada sajūtu, ka izrādes ir pieprasītas un labas, kaut arī nav nominētas. Lielāko interesi izpelnījušās Indras Rogas iestudētā „Zojkina kvartira", kas ir šīs sezonas hīts: nospēlēta jau 31 reizi absolūti pārpildītās zālēs. Tā bieži negadās, bet visas kārtis laimīgi sakrita. Un otra ir Elmāra Seņkova „Raudupiete" ar žilbinošo Elīnu Vāni galvenajā lomā,” stāsta Sniedze.

Teātra vadītāja arī piebilst: „Tās abas ir pilnībā izpārdotas, varbūt vēl kādas pāris vietas atbrīvojas, bet tās ir pilnībā izpārdotas un pēc tam jābrauc skatīties uz Valmieru."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti