Rīta Panorāma

Sākas festivāls BILDES 2014

Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Intervija ar Jāni Skuteli un Kasparu Breidaku

Rīgā sākas Improvizācijas teātra festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā 21. oktobrī sākas „Improfest Rīga 2014” jeb Starptautiskais improvizācijas teātra festivāls, kas turpināsies visu nedēļu.

Festivālā piedalīsies ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu improvizācijas teātra mākslinieki, lai gan pašmāju mākslinieki festivālā tik un tā būšot vairākumā, Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” stāsta Kaspars Breidaks un Jānis Skutelis.

„Pirmo reizi Latvijā mēs esam nonākuši līdz tam, ka esam visi apvienojušies un mācīsimies no Amerikas speciālistiem,” par improvizācijas teātra festivālu teic Kaspars Breidaks.

22.oktobrī  Dailes teātra Mazajā zālē plkst. 19 „Improfest Rīga 2014” ietvaros viesosies Čikāgas labākais improvizācijas teātris “IO”, kuru Rīgā pārstāvēs Rance Rizutto (Rance Rizzutto) un Tara Defrancisko (Tara Defrancisco).

„Šie vārdi, iespējams, daudziem neko neizsaka, bet improvizatori viņus zina tāpat, kā mēs zinām Andri Ērgli. Viņi ir meistari, kas mūs mācīs un uzstāsies,” turpina Breidaks. „To visu mēs mēģināsim iesaiņot smukā buntītē un tālāk mācīt citus, paši uzstājoties.”

Sestdien, 25. oktobrī, improvizatori ieņems Kaņepes kultūras centru, lai mācītu tos, kuriem nav improvizācijas teātra pieredzes.

Doma par festivālu radās šī gada pavasarī, kad piecas pašmāju improvizācijas grupas uztaisījušas kopīgu sezonas noslēgumu ar izrādi „Beidzam kopā”, stāsta Jānis Skutelis. Ienākumi, kurus improvizatori guva no šīs izrādes, tika ieguldīti festivāla rīkošanā.

Festivāla rīkotāji ir pārliecināti, ka festivāls kļūs par ikgadēju tradīciju. Informācija par festivālu atrodama mājaslapā improfestriga.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti