Rīgā notiks skotu mākslinieces lekcija/performance par invaliditātes atspoguļojumu uz skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

9. novembrī pulksten 18.00 teātrī "Dirty Deal Teatro" notiks skotu mākslinieces Klēras Kaningemas publiska lekcija/performance "4 Legs Good", kurā viņa aktualizē tēmu par invaliditātes atspoguļojumu uz skatuves, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji.

Klēra Kaningema Rīgā viesojas, lai vadītu trīs dienu meistarklasi cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, lai veicinātu viņu iesaisti skatuves mākslā. Meistarklašu noslēdzošajā dienā paredzēts publiskais pasākums, kuru var apmeklēt ikviens interesents. Tajā māksliniece iepazīstinās ar savu praksi, īpaši kruķu izpētē un kā tie veido viņas darbus. Viņa pēta, kā kruķi ir saistīti ar viņas ķermeni, un plašāk – kā tie savieno viņu ar pasauli un citiem cilvēkiem. 

Klēra Kaningema (Claire Cunningham) ir izpildītāja un starpdisciplināru projektu radītāja, kas šobrīd sadarbojas ar tēlotājmākslas teātri "Tanzhaus NRW" Diseldorfā, kā arī Londonas laikmetīgās dejas centru "The Place". Kaningema savos darbos pēta sava ķermeņa fiziskās spējas un potenciālu, atsakoties no tradicionālas dejas tehnikas. Mākslinieci interesē invaliditātes ietekme ne tikai attiecībā uz kultūras jomu, bet arī sabiedrības priekšstatiem par vērtībām, saikni un savstarpējo atkarību.

Pasākums notiks angļu valodā.  Pasākuma norises vieta ir pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tiks nodrošināts surdotulks latviešu valodā. Ieeja pasākumā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots, tādēļ interesentus aicina pieteikties, rakstot uz [email protected] vai zvanot 28649014.

Projektu līdzfinansē Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti