Rīgā būs skatāma Ivana Viripajeva lugas «Saules līnija» viesizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

16. martā Dailes teātrī būs skatāma režisora Viktora Rižakova psiholoģiskā dramatiskā komēdija “Saules līnija” ar aktieriem Jūliju Peresildu un Andreju Burkovski, medijus informē viesizrādes organizatori.

Krievijas mūsdienu dramaturga un režisora Ivana Viripajeva lugas iestudējums “Saules līnija” nominēts piecās prēmijas “Zelta maska 2019” kategorijās: “Labākā dramatiskā izrāde, mazā forma”, “Labākais režisora darbs”, “Labākais dramaturga darbs”, “Labākā sieviešu loma” (Jūlija Peresilda), “Labākā vīriešu loma” (Andrejs Burkovskis).

Viesizrādes rīkotāji atzīmē, ka Viripajeva luga ir mēģinājums publiski runāt par sadzīvisku konfliktu, kas agrāk vai vēlāk notiek ikvienā ģimenē.“Es vēlējos atklāt mehānismus, kuru dēļ cilvēki nespēj rast kontaktu, kas tiem traucē. Lugā ir parādīti pieci vai seši šādi mehānismi, sākot ar visbanālākajiem, kad mēs nedzirdam viens otru un pārtraucam pusvārdā, līdz maksimālajiem, kad mēs dažādi uztveram realitāti. Šī ir komēdija, kura atklāj, kā iespējams sasniegt pozitīvus rezultātus,” tā par lugu stāsta pats Ivans Viripajevs.

Izrādē spēlē Jūlija Peresilda un Andrejs Burkovskis. Viripajeva lugu iestudējis Meierholda centra mākslinieciskais vadītājs un Maskavas Mākslas akadēmiskā teātra (MHAT) skolas-studijas profesors Viktors Rižakovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti