Kultūras ziņas

Uldim Dumpim 70

Kultūras ziņas

Laikmetīgās dejas festivāls Rēzeknes koncertzālē GORS

Poļiščukas jaunā izrāde

Rīgā atklāj jaunu teātri - mākslas telpu «64 krēsli» (precizēts)

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar Gaļinas Poliščukas un Andra Buļa iestudējuma "Face Book. Post Scriptum" pirmizrādi 3.oktobrī Rīgā tiek atklāts jauns teātris - mākslas telpa "64 krēsli", informē teātra veidotāji. Kā liecina "Biļešu paradīzes" mājas lapā atrodamā informācija, izrāde  4.oktobra vakarā un dienas izrāde 5.oktobrī ir izpārdotas.

Mākslas telpa "64 krēsli" ir privāti īstenots projekts, kura rezultātā kādreizējais komunālais dzīvoklis Rīgā, Marijas ielā 20, ir pārtapis par akustisko koncertu un teātra izrāžu norises vietu.

Savu pirmo sezonu "64 krēsli" atklāj 3. oktobrī plkst. 20.00 ar mūsdienu azerbaidžāņu dramaturģes Nargizas Baghirzade lugas "Face Book. Post Scriptum" pirmizrādi. Uz pirmizrādi ieradīsies arī lugas autore.

Mākslas telpa "64 krēsli" savā pirmajā sezonā piedāvās divu jau labi zināmu Gaļinas Poliščukas izrāžu - "Lidojums" un "Mēs" jauniestudējumus, kā arī divas pirmizrādes. Nākamā gada 7. martā gaidāma Krievijā dikti populārās komēdijas "Gumijas Princis" pirmizrāde.

Savukārt decembrī ir paredzēti Žorža Siksnas, Nika Matvejeva un Brāļu Ziemeļu Ziemassvētku koncerti, kā arī Jāņa Skaņa Ziemassvētku uzvedums bērniem "Ziemassvētki Kaķīša dzirnavās".

Kā iepriekš pavēstīja radošās telpas saimnieks Juris Millers, jaunais teātris nav uzskatāms par „Teātra observatorijas” turpinājumu.

„Tā būs multifunkcionāla zāle, te notiks gan Gaļinas Poliščukas, gan citu viesrežisoru izrādes. Pirmajā spēlēs Andris Bulis, drīzumā būs arī Agnese Zeltiņa, Rihards Lepers, Ieva Pļavniece, Jānis Skanis un citi. Šeit notiks arī akustiskie koncerti – decembrī Ziemassvētku koncerts būs Nikam Matvejevam, pēc ļoti ilga pārtraukuma brāļiem Ziemeļiem te būs koncerts, arī „Martin Confused” un citiem,” atklāja Millers.

Pēc neveiksmīgā mēģinājuma glābt „Teātra Observatoriju”, iesaistoties politikā, un tam sekojošās radošās emigrācijas, jaunais iestudējums būs režisores Gaļinas Poliščukas atkaltikšanās ar Latvijas skatītāju pēc divu gadu pauzes.

Kad es strādāju citur, es visu laiku domāju, kā to skatītos, redzētu mūsu skatītājs, viņš ir gudrs, un viņš mīl teātri. Latvijā teātris skatītājam ir kā baznīca, mūsu skatītāji dvēselē ir ļoti atsaucīgi,” saka Poliščuka.

Azerbeidžāņu autores lugas iestudējums „Face Book. Post Scriptum” uzdod jautājumu: kas ir mūsu īstās vērtības un vai sociālajos tīklos tās pazūd?

„Sākumā pats biju liels antifeisbukists, protams, jo uzskatīju, ka jākomunicē dzīvē, kā mēs to darām, bet tad nonācu pretrunā, jo arī tur ir ļoti daudz interesantu lietu,” stāsta Andris Bulis. „Atliek ierakstīt no rīta, ka man ir slikti, vismaz pieci cilvēki uzrakstīs: saņemies vecīt!”

Andris Bulis ir viens no Gaļinas Poliščukas uzticamākajiem aktieriem un pēc izrādes „Lidojums” šī būs jau otrā aktiera monoizrāde.

Mēs viens otru spējam saprast no pusvārda, un prieks, ka viņa izvēlējās mani šim darbam, jo man patīk šis tuvums, man patīk redzēt un dzirdēt, kā cilvēki elpo... tas ir liels izaicinājums, vēl jo vairāk, ja esi viens pats,” skaidro aktieris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti