Režisors Petrenko Dailes teātrī iestudē Dankana Makmilana darbu «Elpa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vasaras sezonā Dailes teātris turpina piedāvāt jaunas izrādes – 15. jūlijā uz teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvos Dankana Makmillana darba “Elpa” iestudējums, medijus informē teātra pārstāvji, atzīmējot, ka šo izrādi raksturo divi vārdi – divvientulība klātienē.  Izrādes režisors ir Dmitrijs Petrenko, mūziku komponējusi Anna Ķirse, galvenās lomas tajā atveidos Gints Andžāns un Ieva Segliņa vai Kārlis Arnolds Avots un Anete Krasovska.

Šajā viena cēliena mīlestības stāstā skatītājiem būs iespēja nepārprotami ieraudzīt pašiem sevi, sola teātrī – esot par lieciniekiem mīloša pāra savstarpējām attiecībām mūža garumā un atklājot krietnu savas dzīves komisma devu, kas ikdienas steigā pārtapusi par bailēm, šaubām, par “lielo” lēmumu pieņemšanu, rūpēm par pasauli un attiecību saglabāšanu.

Iestudējuma pieteikumā teikts: “Viņi ir divi un jauni. Sieviete un vīrietis. Kad viņiem ienāk prātā doma par bērnu, to pavada daudzi iemesli, kāpēc tā nav laba ideja. Piemēram, zemeslode taču iet bojā, tāpēc atbildīgi būtu nevis radīt bērnus, bet stādīt mežus...

Tomēr vairums cilvēku rada pēcnācējus, nevis domā, kā atveseļot zemeslodes plaušas. Tad kāpēc viņi tagad ir apjukuši?

Privātās katastrofas, atšķirībā no tām, ko planētai prognozē zinātnieki, notiek ātri un negaidīti. Aizsit elpu bez brīdinājuma. Kā to atgūt? Un – kāpēc?”

Izrādes galveno lomu atveidotāji dublējas. 15. un 16. jūlijā uz skatuves kāps Ieva Segliņa un Gints Andžāns. Savukārt 17. un 18. jūlijā lomās iejutīsies Anete Krasovska un Kārlis Arnolds Avots.

Teātrī arī atzīmē, ka izrāde ir ļoti gaidītā aktieru atgriešanās uz Dailes teātra Lielās skatuves pēc 12. martā pēdējās nospēlētās izrādes, pirms valstī tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Izrāde “Elpa” būs skatāma 15., 16., 17., un 18. jūlijā, kā arī 6. un 7. augustā. Teātrī uzsver, ka joprojām tiks ievēroti visi nepieciešamie piesardzības pasākumi, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti