Kultūras ziņas

Izraēliešu rotaslietu izstāde Rīgā

Kultūras ziņas

Dž. Dž. Džilindžera iestudējums "Art" Dailes teātrī

"Harolds un Moda" Timrota iestudējumā

Režisors Pauls Timrots: Ir svarīgi cilvēku izprovocēt, lai viņš sāk dzīvot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Dailes teātra Mazajā zālē 16.novembra vakarā pirmizrādi piedzīvos “Harolds un Moda”. Kolina Higinsa lugu režisors Pauls Timrots pats arī tulkojis šim iestudējumam. Svarīgi ir cilvēkus „paprovocēt, izkustināt, bišķiņ iedot dunku, lai viņš izkustās un sāk dzīvot, nevis bakstās”, pirms pirmizrādes norāda režisors.

Jaunākajā versijā izrāde “Harolds un Moda” nodēvēta par “komēdiju ar pašnāvībām 2 daļās”. Izrādē redzēsim Dailes teātra dažādu paaudžu aktierus, bet galvenos varoņus atveido Lilita Ozoliņa un Mārtiņš Upenieks.

Haroldam ir 18 gadi un aiz muguras jau 15 pašnāvību inscenējumi. Viņam patīk apmeklēt bēres. Tur arī viņš satiek Modu. Viņiem iet jautri – viņi zog roņus, kokus un automašīnas. Harolds grib Modu precēt, bet viņa māte ir kategoriski pret! Daudzi skatītāji, iespējams, būs mātes pusē, jo Modai ir 80 gadi! Kā tas viss beigsies?

Pauls Timrots par izrādi "Harolds un Moda"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Pauls Timrots saka, ka jūt garīgu tuvību ar lugas varoni Modu un viņam saistošs ir darba vēstījums, kas provocē cilvēkus domāt par izvēlēm dzīvē.

„Es pilnīgi jūtos kā Moda, un tieši tā, kā viņa dara, es daru dzīvē,” atzīst režisors. „Ļoti saprotu viņas rīcību, viņas domas, un es rīkojos ļoti līdzīgi arī dzīvē.”

„Man šķiet ļoti svarīgi cilvēku tā paprovocēt, izkustināt, bišķiņ iedot dunku, lai viņš izkustās un sāk dzīvot, nevis bakstās,” skaidro Timrots, norādot, ka viņam bieži sanākot cilvēkus „izgrūstīt, lai sāk kustēties un paši kaut ko darīt, mainīt savus uzskatus vai savu uzvedību”.

Pauls Timrots par aktieriem izrādē "Harolds un Moda"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Režisors Pauls Timrots Latvijas Radio ziņām apliecina arī gandarījumu par izveidojušos aktieru ansambli.

Grāfieni Matildi Šardēnu, sauktu Moda, atveidos Lilita Ozoliņa, Harolda lomā būs Mārtiņš Upenieks. Pārējās lomās - Indra Briķe (Ellena Čeisena, Harolda māte), Pēteris Liepiņš (Finegana tēvs, garīdznieks), Juris Bartkevičs (Doktors Metjūss, psihiatrs), Ērika Eglija (Silvija Geizela, studente / Nensija Mārša, sekretāre / Saulainā Dora, aktrise), Edijs Zalaks (Dopels, policijas seržants) un Sarmīte Rubule (Mērija, Čeisenu istabmeita).

Izrādes māksliniece ir Ilze Vītoliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti