Režisors Oskars Koršunovs atlaists no Lietuvas Nacionālā drāmas teātra mākslinieciskā vadītāja amata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No Lietuvas Nacionālā drāmas teātra mākslinieciskā vadītāja amata atlaists režisors Oskars Koršunovs. Teātra paziņojumā administrācija skaidrojusi, ka atlaišanas iemesls ir Koršunova nespēja īstenot savus tiešos pienākumus un "sistemātiska darba kavēšana", vēstīts Lietuvas sabiedrisko mediju vietnē LRT.

"Mums ir žēl, ka jāsper šāds solis, bet mēs nevaram ilgāk paciest pastāvīgos darba disciplīnas pārkāpumus. Mēs esam runājuši ar režisoru, cerot uz pārmaiņām, bet diemžēl neesam saņēmuši pozitīvu rezultātu," skaidroja teātra ģenerāldirektors Martīns Budraitis.

Koršunovs tika iecelts teātra mākslinieciskā vadītāja amatā 2021. gada februārī. Šī gada martā Lietuvas Nacionālā drāmas teātra vadība jau apsvēra Koršunova atlaišanu pēc tam, kad viņš sniedza radio interviju, visticamāk, reibumā.

Oskars Koršunovs ir viens no vadošajiem lietuviešu teātra režisoriem, kurš daudz un regulāri iestudē izrādes Eiropas teātros. 1999. gadā viņš ir nodibinājis pats savu – Oskara Koršunova teātri. 2013. gadā Oskars Koršunovs viesojās Latvijā un iestudēja Marjusa Ivaškeviča lugu "Izraidītie" Dailes teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti