Rīta Panorāma

Latvijas zinātnieki izstrādā jauna veida baterijas

Rīta Panorāma

Medicīnas vēstures muzeja izstāde - "Muzeja Draugs Jānis Stradiņš"

Intervija ar Danu Bjorku, Alekseju Korginu un Ivanu Streļcovu

Režisors Nastavševs un tekstu grupa «Orbīta» Rīgas Krievu teātrī iestudē traģikomēdiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 1. februārī pirmizrādi piedzīvos režisora Vladislava Nastavševa un tekstu grupas “Orbīta” jubilejas traģikomēdija “Piecas dziesmas pēc atmiņas”, medijus informē teātra pārstāvji.

Jaunā Vladislava Nastavševa izrāde pēc tekstu grupas “Orbīta” lugas motīviem, kas uzrakstīta speciāli pēc teātra pasūtījuma, veltīta valodas un atmiņas mijiedarbībai.

Izrādes pieteikumā teikts: ““Vai atceries..?” Šis savtīgais jautājums sarunās dzirdams visai bieži. Kāpēc savtīgais? Tāpēc, ka dažādi cilvēki vienus un tos pašus notikumus atceras savādāk. Vai arī neatceras. Tādā veidā dažkārt veidojas paralēlās pasaules.

Ar lugas varoņiem atgadījās tieši tas: "Vai atceries..?” – un tagad viņi tiešām cenšas kaut ko atcerēties. Sākas, no vienas puses, patiesi komisks, no otras - smeldzīgi aizkustinošs ceļojums personīgo atmiņu pažobelēs: varoņi dodas uz savu mērķi, piemērot dažādas maskas, apkopojot atmiņu fragmentus, balstoties uz asociācijām, griežoties pie zinātniskiem pētījumiem, izmantojot profesionāla dziednieka palīdzību un sacerot pat apsveikumus jubilejās. Protams, jautājums, vai ir vērts atcerēties to, kas aizmirsies, paliek vienmēr. Taču... neatcerēsies – neuzzināsi, vai ne?"

Izrādes režisors un komponists ir Vladislavs Nastavševs, scenogrāfiju un kostīmus viedojusi grupa “Orbīta” (Vladimirs Svetlovs, Sergejs Timofejevs, Artūrs Punte, Aleksandrs Zapoļs).

Izrādē piedalās: Aleksejs Korgins, Ņina Ņeznamova, Igors Čerņavskis, Maksims Busels, Dmitrijs Palēss, Dana Bjorka.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti