Režisors Dmitrijs Petrenko Dailes teātrī iestudē izrādi «Monstrs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātra Kamerzālē 25. martā gaidāma pirmizrāde Dankana Makmillana lugas “Monstrs” iestudējumam Dmitrijs Petrenko režijā, medijus informē teātra pārstāvji.

Izrāde vēsta par sarežģīto pieaugšanas procesu, tāpēc būšot īpaši saistoša jauniešiem un viņu vecākiem, sola teātra pārstāvji.

Izrādes pieteikumā iepazīstina ar varoni Derilu:

“Derils neapmeklē stundas un izceļas ar destruktīvu uzvedību. Viņš ir kaitinošs, uzdod nepiedienīgus jautājumus un lieto nepiedienīgus vārdus. Viņš apbrīno Čārlzu Mensonu, Džeku Uzšķērdēju un Osamu bin Ladenu, viņu fascinē vardarbība un spīdzināšana. Viņš negrib pakļauties tiem noteikumiem, ko viņam liek ievērot jaunais skolotājs Toms. Konflikts starp viņiem abiem ir neizbēgams. Viss, ko Derils zina, nāk no televīzijas un filmām.

Viņš nemāk dzīvot reālajā pasaulē. Viņš neiederas. Tas ir netaisni pret Derilu, bet netaisni arī pret pārējiem cilvēkiem, kuriem šajā pasaulē ir jādzīvo.

Kurš pie tā ir vainīgs? Un kurš var palīdzēt?”

Jauniestudējumā lomas atveido Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots un Dailes teātra aktieri Gints Andžāns, Anete Krasovska un Vita Vārpiņa. Izrādes scenogrāfiju veido Marija Ulmane, bet kostīmus – Baiba Litiņa, mūzikas autors ir hiphopa mūziķis Prusax. Lugu no angļu valodas tulkojis Andris Kuprišs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti