Kultūras ziņas

"Brīnišķīgā laikmeta beigas" Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Dž. Dž. Džilindžers aizkustina Latgales skatītājus

"Emmijas laime" Valmieras drāmas teātrī

Režisore Ķimele pēc astoņiem gadiem atgriežas Valmieras teātrī ar izrādi «Emmijas laime»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēc astoņu gadu pārtraukuma Valmieras teātrī atkal iestudējusi režisore Māra Ķimele. Piektdien, 2.decembrī, vakarā pirmizrāde viņas iestudējumam pēc vācu režisora un scenārista Rainera Vernera Fasbindera filmas "Bailes saēd dvēseli" motīviem. Izrādei dots nosaukums "Emmijas laime".

Stāsts vēsta par vācietes Emmijas un jauna marokāņa Ali satikšanos. Galvenajās lomās – Inese Ramute un Jānis Znotiņš. Izrādes veidotāji uzdod jautājumu – vai laikā, kad zūd jebkādas robežas, Eiropa tuvojas savai bojāejai vai tomēr jaunām iespējām?

Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena neslēpj, ka teātris ļoti gaidījis iespēju atkal strādāt ar Ķimeli, kuras iepriekšējie iestudējumi Valmierā bija Rūdolfa Blaumaņa "Indrāni" un Raiņa "Krauklītis".

Teātra vadītāja: Tas ir ļoti aizkustinošs stāsts – par izstumtajiem
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

"Māra Ķimele spēj no aktieriem šajā mēģinājumu procesā ne tikai ļoti daudz prasīt, bet arī ļoti daudz dot. Un aktieriem ir svarīgi kaut kādā periodā dabūt šādus ļoti profesionālus aizrādījumus un uzdevumus. Un šis gabals, ko Māra Ķimele iestudē, parāda arī viņas spēju redzēt lauku. Manuprāt, tas šobrīd ir arī ļoti sociāli aktīvs temats. (..)

Tas ir ļoti aizkustinošs stāsts – par izstumtajiem, par to, ko nozīmē vecums, svešādība, cita ticība… Ka nekas nav tik viennozīmīgi, kā varbūt izskatās ziņās," sacīja Ašeradena.

Teātra mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka izrāde "Emmijas laime" teātrī būs skatāma arī 3., 6., 10. un 13.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti