Rīta Panorāma

Atstādināts Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs. Saruna ar VARAM ministru Artūru Tomu Plešu

Rīta Panorāma

Saruna ar Reto slimību speciālistu asociācijas vadītāju Dr. Med. Andri Skridi

Nacionālajā teātrī top komēdija "Dzimusi vakardien"

Režisore Ināra Slucka Nacionālajā teātrī iestudē komēdiju «Dzimusi vakardien»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisore Ināra Slucka Latvijas Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmoreiz iestudē komēdiju – Garsona Kanina darbu “Dzimusi vakardien”. Tā būšot komēdija par nopietnu tēmu – tam, kam ir nauda, ne vienmēr ir intelekts, bet tam, kam ir intelekts, ne vienmēr ir nauda.

Aktieris Juris Hiršs jaunajā iestudējumā ir Harijs Broks, bagāts uzņēmējs, kurš, kā atzina aktieris, “nesaprot, kas tā mīlestība tāda ir un kas ir vajadzīgs, lai sievieti pie sevis varētu noturēt, izņemot milzīgus naudas līdzekļus”.

“Mazliet patiesības, mazliet krāpšanas, mazliet provokācijas, bet galu galā paliekam pie patiesas mīlestības,” iestudējumu raksturoja aktrise Līga Zeļģe. Ainārs Ančevskis viņai piekrīt, ka izrādes lielais fināls ir patiesa mīlestība, bet, kā līdz tai nonāk – “kurš ar gudrībām, kurš ar šarmu, bet pretpoli pievelkas”.

Aktieri savas dzīves kaislības izspēlē kostīmu mākslinieces Marijas Ulmanes veidotajos tērpos un scenogrāfa Mārtiņa Vilkārša un gaismu mākslinieka Oskara Pauliņa radītajā skatuves telpā.

Nacionālā teātra aktieri norādīja, ka komēdija nevar piedzimt bez skatītāja. Laiks līdz pirmizrādei 4. martā vēl ir, bet komēdijai tik nepieciešamā publika gan zālē nebūs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti