Režisora Dmitrija Petrenko izrāde «Tēbu zeme» būs skatāma interneta tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Režisora Dmitrija Petrenko izrāde "Tēbu zeme" 7. maijā būs skatāma tiešsaistē visā pasaulē, medijus informē izrādes producente Ieva Niedre. Izrādes sākums – pulksten 20.00 pēc Latvijas laika.

Izrādes veidotāji stāsta: “Jaunie apstākļi piespieduši publiku no apmeklētāja kļūt par skatītāju, tiešsaistes izrādes kontekstā mēs ļausim skatītājam vienlaikus kļūt arī par novērotāju un uzraugu, piedāvājot nedaudz atšķirīgu pieredzi, nekā tā būtu teātrī uz vietas.”

"Tēbu zeme" Petrenko režijā pirmizrādi piedzīvoja 2019. gada oktobrī. Tā ir psiholoģiska krimināldrāma 2 cēlienos – izrāde izrādē, kurā skatītājs kļūst par liecinieku gan ģimenes drāmai, gan mākslas tapšanas procesam.

Ar spēcīgu pašironijas devu dienvidamerikāņu autors Serdžio Blanko ir radījis mākslinieka – dramaturga/ režisora – T (Gints Andžāns) tēlu, kurš ar aizgādniecisku mentora sajūtu dodas atklāt jaunā noziedznieka Martina motivāciju sava tēva slepkavībai. Par šo noziegumu tad arī jātop T izrādei. Režisors Dmitrijs Petrenko šos tēlus un situācijas iedzīvinājis Latvijas vidē.

Izrādes radošā komanda:

  • Režisors: Dmitrijs Petrenko;
  • Lomās: Gints Andžāns, Kārlis R. Ērglis;
  • Gaismu mākslinieks: Niks Cipruss;
  • Producenti: Ieva Niedre, fonds “Initium”.

Pēc biļešu iegādes vietnē bezrindas.lv uz e-pastu tiks atsūtīta saite, uz kuras spiežot, paredzētajā laikā varēs vērot izrādi. Ar vienu saiti iespējams nodrošināt tiešraidi vienā ierīcē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti