Rēzeknē tapusi jaunā režisora Klāva Kristapa Košina izrāde «Vīrietis. Sieviete»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

8. decembrī Rēzeknes teātrī "Joriks" pirmizrādi piedzīvos jaunā režisora Klāva Kristapa Košina izrāde "Vīrietis. Sieviete" pēc Valentīna Krasnogorova lugas "Katram sava zvaigzne" motīviem, informēja teātra pārstāvji.

"Klusā naktī, nemiera mākts, norūpējies cilvēks paceļ acis uz augšu un ierauga Piena ceļu – tajā ir neskaitāmi daudz zvaigžņu... Katram cilvēkam, tāpat kā zvaigznēm, ir savs ceļš, ātrums un spožums. Kad zvaigznes saduras, tās saplūst, veidojot jaunu, lielāku zvaigzni, vai tās sabrūk melnajā caurumā," teikts izrādes pieteikumā. "Cilvēks mūžīgi tiecas pēc laimes, savienojoties ar sev līdzīgu, bet vienlaicīgi arī atšķirīgu. Ne vienmēr izdodas uzticēties otram cilvēkam, dot mīlestību, atverot savu sirdi, un būt neaizsargāti kailam viņa priekšā. Kas kļūst par šķērsli divu cilvēku mīlestībai? Mīlēt vai būt mīlestības idejas aizrautam? Šis ir stāsts par Vīrieti un Sievieti. Citējot lugas autora Valentīna Krasnogorova vārdus: "Luga "Katram sava zvaigzne", kā daudzas citas manas lugas, ir ticējums (tulk. – притча). Divi personāži iemieso vīrieša un sievietes būtību, abpusēju pievilkšanos un nesaderību.""

Šogad, 23. novembrī, jaunais režisors Klāvs Kristaps Košins par sava diplomdarba izrādi "Konklāvs" saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu "Skatuves nagla". Izrāde "Vīrietis. Sieviete" ir režisora pirmais iestudējums pēc Latvijas Kultūras akadēmijas absolvēšanas.

Izrāde tapusi projektā "Jauno maiņa", projekts īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "KultūrElpa" un Gētes institūta Rīgā finansiālu atbalstu.

Iestudējuma radošajā komandā strādāja režisors: Klāvs Kristaps Košins, scenogrāfiju un kostīmus radīja apvienība "Grāfienes" (Dace Ignatova un Justīne Jasjukeviča), horeogrāfijas autore Laura Gorodko, par mūziku atbildēja Jurģis Lūsis. Lomās: Larisa Beilo un Aivars Pecka.

Izrāde ir krievu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti