Kultūras ziņas

"Lielais dzintars" svin 5. jubileju

Kultūras ziņas

Latvijas Radio – 95

Poētisks ceļojums Rēzeknes teātrī "Joriks"

Rēzeknē pirmizrādi piedzīvos režisora Mārtiņa Eihes izrāde «Pērs Gints. Dzīves fikcija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rēzeknes teātrī 30. oktobrī gaidāma pirmizrāde režisora Mārtiņa Eihes darbam “Pērs Gints. Dzīves fikcija” – poētiskam ceļojumam laikā un telpā ar Henrika Ibsena lugu un Jāņa Grota, Ārijas Elksnes un Elzas Ķezberes dzeju, informēja teātra pārstāvji.

Slavenais dēkainis un laimes meklētājs Pērs Gints, kuru mūžīgi gaida uzticīgā Solveiga. Solveiga, kas, būdama akla, redz to, ko neredz neviens cits, un kuras aklajās acīs Pērs Gints ir varonis, jo ir turējis viņai doto solījumu. Un tas nekas, ka viņam tas tā nejauši gadījās. Bet arī dzīvē gadās dažādas Solveigas un dažādi Pēri Ginti.

Izrāde balstīta uz norvēģu dramaturga Henrika Ibsena lugu ''Pērs Gints'' (1876) un Jāņa Grota, Ārijas Elksnes un Elzas Ķezberes dzeju. Pēc lugas motīviem – Solveiga, kuru Pērs satika kāzās un kura puisī iemīlējās, ierodas Pēra meža būdiņā, lai dzīvotu kopā ar viņu, bet Pērs pamet viņu un dodas projām savos ceļojumos. Pērs ir projām daudzus gadus, viņš iesaistās dažādās avantūrās. Taču gadu gaitā Solveiga uzticīgi gaida.

Kāda loma ir sievietei mūsdienu sabiedrībā? Vai arī mūsdienās var satikt Solveigas no lugas “Pērs Gints”?

Iestudējumu veidojuši režisors Mārtiņš Eihe un scenogrāfe Paraskēva Deikina. Lomās: Karīna Lučiņina, Jekaterina Garfunkele un Kārlis Tols.

Iestudējums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti