Rēzeknē notiks starptautiskais teātra festivāls «Tiņanova rudens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 17. oktobra līdz 20. oktobrim Rēzeknē norisināsies Jurija Tiņanova 125. gadadienai veltīts starptautiskais teātru festivāls “Tiņanova rudens 2019”. Festivālā piedalās teātri ar izrādēm, kuru pamatā ir Jurija Tiņanova un viņa laikabiedru darbi, paziņojumā medijiem informē Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras nama direktore Svetlana Semeņaka.

Slavenā zinātnieka un rakstnieka Jurija Tiņanova dzimtajā pilsētā Rēzeknē kopš 2014. gada norisinās pasākumu cikls “Tiņanova rudens”, atzīmējot katru gadadienu kopš autora dzimšanas.

Festivāla mērķis ir popularizēt Jurija Tiņanova vārdu un literāro mantojumu, stiprināt draudzīgas un radošas saites starp dažādu valstu teatrālajiem kolektīviem, aktualizēt klasiskās dramaturģijas un literatūras mantojumu un piesaistīt jauniešus teātra mākslai.

2019. gadā īpašu interesi par festivālu izrādīja Austrumeiropas – Slovākijas, Polijas, Ukrainas un Krievijas teātri.

Četru festivāla dienu laikā tiks demonstrētas izrādes, kas balstītas uz Jurija Tiņanova, Stefana Zveiga, Miroslava Krleža (Horvātija), Leonīda Andrejeva, Pāvela Bažova, Antona Čehova, Jurija Nagibina, kā arī mūsdienu autoru – Žeralda Messadje (Gerald Messadier, Francija), Rodiona Belecka – darbiem.

Papildus izrādēm festivālā teātra režisori vadīs aktiermeistarības, horeogrāfijas, skatuves runas un retorikas meistarklases. 

Meistarklašu mērķauditorija ir gan festivāla dalībnieki, gan arī vietējie ieinteresētie literatūras skolotāji, skolnieki un vecāki.

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties Rēzeknes pilsētas Nacionālo biedrību kultūras nama mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti