Kultūras ziņas

Zināmi Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālisti

Kultūras ziņas

Kultūras galvaspilsētas gadu atklās ar Vāgnera operu

Intars Rešetins iestudējis izrādi par neuzticību

Rešetins: Būs ļoti liela uzvara, ja izrāde izglābs kādu ģimeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ja ar izrādi "Nakts vēl nav gala" izdosies kādu ģimeni Latvijā izglābt, tad tā būs ļoti liela uzvara, Latvijas Televīzijas kultūras ziņām norāda aktieris Intars Rešetins, kurš nupat debitējis kā režisors, Dailes teātra kamerzālē dramatizējot amerikāņu režisores Meisijas Tadžedinas filmu "Pagājusī nakts".

Skatītājiem attiecību drāma un arī komiskās puses tiek piedāvāta ar nosaukumu "Nakts vēl nav galā".

Jaunam, veiksmīgam, laulātam pārim  uzlikts pārbaudījums – jāpārlaiž nakts bez sava mīļotā cilvēka, paliekot uzticīgam. It kā pašsaprotams, bet, kā izrādās, nebūt ne viegls uzdevums.

Atbildot uz jautājumu, vai neuzticība ir 21.gadsimta mēris, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis, saka, ka nezinot.

"Es nezinu, vai mēris, bet cilvēki domā brīvāk, es pieļauju, ka daudz brīvāk, jo laiks un ātrums, kādā rit vispār dzīves ritms un vēl kaut kas, bieži vien pieļauj arī šādas lietas," skaidro Grāvelis.

Emocijas starp izrādes varoņiem kāpina kamerzāles intīmais mērogs, vismaz pirmo rindu skatītājus notikumos iesaistot ne tikai pārnestā, bet arī tiešā veidā.

"Ir brīnišķīgs tas brīdis, ja tas tā notiek, ka tev tas tuvplāns, tas tuvplāns ar to publiku, ka tu sāc drusciņ baudīt to un prieku no tā gūt. Jo, ja es pie tā pierodu, man vēl jo vairāk gribas neko neslēpt," – tā aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Savukārt Intars Rešetins norāda, ja ar izrādi izdosies kādu ģimeni Latvijā izglābt, tad tā būs uzvara.

Ar šo tēmu, ar šo jautājumu aktualizēšanu, kas risinās izrādē, es varu uzrunāt to sabiedrības daļu, kas nav maza, tieši šajā svarīgajā jautājumā, proti, atgādinot par patiesajām jūtām, par ģimenes vērtībām, par nenodedzinātajiem tiltiem, par kaisli, iekāri, aizliegto augli," stāsta Rešetins. "Katrā ziņā, ja mums izdosies kādu ģimeni Latvijā izglābt, tad tā būs mūsu ļoti liela uzvara."

Kā vēstīts, izrādē „Nakts vēl nav galā" lomas atveidos Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Džoanna), Gints Grāvelis (Maikls), Inita Dzelme (Laura), Mārtiņš Počs vai Jānis Vimba (Alekss / Endijs), Dārta Daneviča (Sandra / sekretāre), Āris Rozentāls (Trūmens) un Mārtiņš Počs vai Romāns Bargais (Endijs).

Intars Rešetins, kurš veidojis arī izrādes kostīmus, radošajā komandā strādā kopā ar scenogrāfu Kristianu Brekti, video mākslinieci Lauru Rožkalni-Ozolu, gaismu mākslinieci Martu Lauri un skaņu režisoru Uldi Grasu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti