Krustpunktā

Ģimenes ārsti streiko. Kas gādā par pacientiem, kādi kompromisi iespējami

Krustpunktā

Secinājumi pēc ugunsgrēka nelegālajā atkritumu izgāztuvē Slokā

Intars Rešetins uzrunā cilvēkus tviterī, lai būtu līdzsvarā ar savu pārliecību

Rešetins ar domubiedriem grib piedāvāt izmaiņas «Spēlmaņu nakts» vērtēšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aktieris un režisors Intars Rešetins pārliecināts, ka Latvijas teātra gada balvas “Spēlmaņu nakts” vērtēšanā ir nepieciešamas izmaiņas, jo pašlaik žūrijā ir tikai teātra kritiķi, kas ir tālu no prakses. Tāpēc šajā jautājumā “briest” zināma revolūcija, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina Rešetins.

Rešetins jūnija vidū pēc “Spēlmaņu nakts 2017” nominantu paziņošanas savā profilā sociālajā tīklā “Facebook” ierakstīja, ka laikam neko nesaprot no teātra mākslas, “balvām izvirzītas vairākas izrādes, no kurām esmu pēc 1.cēliena aizgājis”. “Un es neesmu snobs,” sociālajā tīklā piebilda Rešetins.

“Jau kuro sezonu SN žūrija izvirza izrādes un māksliniekus, kas, manuprāt, ir stipri vien viduvēji, proti, nominēto mākslinieciskais sniegums konkrētajā nominācijā, atstājot nepamanītus būtiskos. Vien reti izņēmumi, tiešām reti, kad vērtētāju viedoklis sakristu ar mākslās strādājošo viedokli. Un runa nav par kādiem personiskiem aizvainojumiem, nē, runa ir par SN komisijas laukuma netveršanu, kritēriju un izpratnes būtisko atšķirību,” komentāros pie sava ieraksta “Facebook” skaidroja Rešteins.

Raidījumā “Krustpunktā” viņš pauda, ka kritiķiem noteikti ir ļoti plašas teorijas zināšanas, bet viņiem trūkst praktiķu skatījuma. Tāpēc viņš “ar domubiedriem” plāno apspriest, kādas ir iespējamas izmaiņas vērtēšanā un piedāvāt alternatīvus variantus, meklējot dialogu ar kritiķiem.  

“Ir labas lietas, nevaru teikt, ka kāds dara sliktu lietu. Izbraukāt visas izrādes visos Latvijas teātros, tas taču ir.. Jēziņ! [..] Mēs gribam tikai uzlabot, lai tas būtu jēgpilni,” piebilda Rešetins.

 Jau ziņots, ka 19.jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā paziņoti pretendenti „Spēlmaņu nakts 2017” balvām 18 kategorijās. Vairāk nekā 120 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā - Silvija Radzobe, Valda Čakare, Edīte Tišheizere, Henrieta Verhoustinska un Atis Rozentāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti