Kultūras ziņas

Mārtiņa Heimrāta kolāžas izstādē "Bet"

Kultūras ziņas

Izrāde par neatkarības karu – "Brīvprātīgais"

Rešetinam personisks režijas darbs

Rešetinam personisks režijas darbs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturto reizi aktieris un režisors Intars Rešetins iestudējis sava mīļākā dramaturga – franču rakstnieka Floriana Zellera darbu “Dēls”. Režisors kādā no intervijām atzinis, ka šis ir viens no personiskākajiem viņa režijas darbiem.

''Materiāls ir diezgan smags, lai arī ļoti mūsdienīgs, šīs problēmas droši vien ir ļoti daudziem jauniešiem un vecākiem tuvas,'' saka skatītājs Ainārs Upenieks.

''Ļoti emocionāls tēlojums, bet cepuri nost galvenajam varonim, tik izjusts, pārdzīvots, emocionāls … atrāva vaļā sirds dzīles,'' atzinību pauš skatītāja Madara Šmite.

Galveno lomu – depresijas nomākto pusaudzi Nikolā izdzīvo aktieris Toms Veličko, kurš tikai aizpērn ieguvis diplomu aktiermākslā un jau paguvis sevi spoži pieteikt titullomās arī citos teātros. Dailes teātrī aktierim ir debija, tāpat kā otram Nikolā lomas atveidotājam Rūdolfam Sprukulim, kurš pagaidām nav profesionāls aktieris un kuru lomai izvēlējās publiskā atlasē.

''Man izlasot bija ļoti bail, un es domāju, kādas bailes.. Beigās es sapratu – bailes no tā, ka tas ir šeit un tagad, un es skatos uz saviem kaimiņiem, kurus es redzu katru dienu logā, dzīvojam skaisti, pūkaini, bet, iespējams, viņiem notiek tas pats, bet viņiem nav ne jausmas. Varbūt tas notiek manu radinieku lokā. Un tas ir tik biedējoši...'' spriež Toms Veličko.

Teātra kritiķe Ieva Rodiņa atzina, ka izrādi skatīties ir ļoti viegli:

''Aktieri spēlē ar ļoti lielu personisku attieksmi, tā ir emocionāla, un es domāju, ka tā Dailes teātrim ir vērtīga repertuāra vienība. No otras puses, jautājums par to, ka viens režisors vairākkārt atgriežas pie viena dramaturga, ir sarežģīts. Man šajā izrādē būtu gribējies ieraudzīt kaut ko no režisora viedokļa specifiskāku - to, kādēļ viņš atkal un atkal pievēršas tieši šim dramaturgam.

"Es jau zinu, ka teatrāļi smīn, ka Rešetins ir lasījis tikai Zelleru. Jā, ja citi rakstītu tik labi, kā raksta mans favorītdramaturgs, tad es biežāk iestudētu arī kaut ko citu,'' tāda ir Rešetina atbilde. Viņam uzticējies arī aktieris Ģirts Ķesteris:

''Man ir gandarījums, ka es ļoti uzticējos režisoram, ne no paša sākuma, un līdz ar to izveidojies tāds tēls, kas man varbūt nav tik ļoti raksturīgs bijis līdz šim. Ilze Vazdika vakar pienāca un teica – tajā tu tagad arī turpini. (smejas)''

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti