Reiņa Suhanova «Vētras sēju» un «Sarkanās puķes» izrādīs Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Divas Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltītās režisora Reiņa Suhanova triloģijas dzejas izrādes - Raiņa “Vētras sēju” un Aspazijas “Sarkanās puķes” - 2016. gada janvārī būs iespējams noskatīties Rīgā, Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts".

Jauniestudējumu “Vētras sēja” varēs noskatīties Zirgu pastā 16.janvārī plkst. 15 un 19, bet “Sarkanās puķes” - 17.janvārī plkst.15 un 19.

Ja pati pirmā režisora Reiņa Suhanova dzejas triloģijas izrāde “Bērns vārdā Rainis”, kas tapa ciešā sadarbībā ar Valmieras teātra aktieriem Inesi Ramuti un Mārtiņu Meieru, caur Raiņa dzeju bērniem pētīja mazā cilvēka iekšējās pasaules norises, tad Aspazijas “Sarkanās puķes” kopā ar trim Valmieras teātra aktrisēm - Ingu Apini, Daci Eversu un Māru Menniku - iedziļinājās un aptvēra Aspazijas dzejas krājuma liriskā varoņa iekšējās dzīves sarežģīto karti un teritoriju - emocionālu ceļojumu no bezgalīga tukšuma līdz tādam iekšējam spēkam, kas spēj aizraut pasauli ar jaunām domām un idejām. Dzejas triloģijas noslēdzošā daļa, kurā piedalās trīs Valmieras teātra aktieri Māris Bezmers, Mārtiņš Meiers un Kārlis Neimanis - Raiņa “Vētras sēja” uzrunā tieši jaunu cilvēku, viņam atrodoties ceļā uz pieaugšanu.

“Izrāde ļaus skatītājiem dzirdēt Raiņa rakstīto dažādos līmeņos - gan skaļi un grandiozi, gan klusi un mierīgi, piedāvājot iespēju būt klāt, padarot skatīšanās pieredzi plašāku. Šī dzeja prasa impulsīvu montāžu - tuvplānus un tālplānus, straujas telpas, estētikas un ideju pārmaiņas,” par izrādi saka režisors Reinis Suhanovs.

Jau vēstīts, ka Aspazijas "Sarkanās puķes" Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvoja oktobrī, bet Raiņa "Vētras sēja" - decembra sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti