Regnārs Vaivars Liepājas teātrī iestudē izrādi «Klibais no Inišmānas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas teātrī pie šīs sezonas pēdējā jauniestudējuma - Mārtina Makdonas lugas "Klibais no Inišmānas" - strādā režisors Regnārs Vaivars, veidojot, kā pats nosaucis, letālu komēdiju. Pirmizrāde notiks 15.maijā.

Īru izcelsmes Anglijā dzimušais dramaturgs un scenāriju autors Mārtins Makdona (1970) tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu talantīgākajiem autoriem. Luga "Klibais no Inišmānas" sarakstīta 1996.gadā un ir pirmā no "īru triloģijas" lugām. Tās darbība notiek Inišmānas salā 1934.gadā.

Luga sarakstīta, par pamatu ņemot vēsturiski reālu faktu par filmas "Man of Aran", kurā attēlota salu iedzīvotāju ikdiena un paradumi, uzņemšanu šajā laikā. 1934.gads nelielajā un vientuļā Īrijas salā Inišmānā. Tās iedzīvotāji pavada dienas, tenkojot viens par otru, jo nekā cita šajā salā darīt nav ko, līdz viņu ikdienas rutīnu satricina ziņa, ka blakus salā ieradusies filmēšanas grupa no Holivudas, kas meklē aktierus salas iedzīvotāju vidū. Prom gribas tikt visiem, bet izdosies tikai vienam no viņiem.

"Lugas varoņi ir kā pārauguši bērni, kurus nav vēl skārusi civilizācija. Viņi šķietami runā ne par ko, mīdās uz vietas un atgremo vienus un tos pašus notikumus, taču tam visam pāri skan arhaisks un sentimentāls stāsts par dzimteni, nepiepildītu sapņu rūgtums, romantiska mīla un nebeidzami meli," lugu raksturo režisors Regnārs Vaivars.

Iestudējumā galveno lomu atveidos Viktors Ellers, pārējās lomās - Sigita Jevgļevska, Karīna Tatarinova, Leons Leščinskis, Sandis Pēcis, Anete Berķe, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Andis Albužis.

Režisora radošajā komandā strādā arī viņa asistents Dmitrijs Petrenko, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti