Kultūras ziņas

Pabeigta Mežaparka estrādes rekonstrukcija

Kultūras ziņas

Dzejniecei Veltai Kaltiņai - 90

"Trīs draugi" Dailes teātrī

Regnārs Vaivars Dailes teātrī iestudējis Remarka «Trīs draugus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Divus pirmsjāņu vakarus uz Dailes teātra skatuves savus likteņus izdzīvo Ēriha Marijas Remarka “Trīs draugi”. Roberts, Otto, Gotfrīds un viņu automobilis Kārlis. Iedvesmojies no Remarka romāna, režisors Regnārs Vaivars piedāvā savu skatuves versiju. Protams, saglabājot varoņu līnijas un stāsta pamatvērtības.

“Draudzība un mīlestība. Kā draudzība nenodara pāri mīlestībai, un mīlestība draudzībai… Abi divi ir vienlīdz spēcīgi tajā darbā, un droši vien tas mani piesaistīja,” atklāj Regnārs Vaivars.

Līdzīgi kā Remarkam arī šajā iestudējumā ir autosacīkstes, lokāli, prostitūtas un Veimāras republikas sociālā vide. Tomēr vadošā vieta stāstā atvēlēta mīlestībai. Starp Robertu un Patrīciju. Viņu attiecības ir cīņa starp cerību un noliegumu, bet reizē arī tiekšanās pēc izpratnes. Roberta lomā Lauris Dzelzītis, Patrīcija – Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Aktrise teic, ka izrāde ir par draudzību:

“Īsta draudzība ir ļoti, ļoti reta lieta.

Es no visas sirds apskaužu tos cilvēkus, kuriem ir ilgi, ilglaicīgi, īsti, patiesi draugi.” Lauris Dzelzītis gan uzskata, ka izrāde ir par sievieti, jo viņa bija tā, kas sajauca kārtis.

Iestudējumā piedalās arī Gints Grāvelis, Andris Bulis, Ģirts Ķesteris, Imants Strads un citi Dailes teātra aktieri.

“Trīs draugi”, kuru pirmizrāde bija plānota pirms gada, Dailes teātra repertuārā pilnvērtīgi atgriezīsies un iekļausies šī gada oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti