Kultūras ziņas

Lilija Dzene. Izmeklēti raksti

Kultūras ziņas

Vai Rīgā jābūt piemineklim Aspazijai?

Nacionālajā teātrī top "Īstā sālsmaize. Izlase"

Rasols uz galda un programmā – Nacionālajā teātrī top filmkoncerts «Īstā sālsmaize. Izlase»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālais teātris Starptautiskajā teātra dienā plāno pie skatītajiem doties ar īpašu filmkoncertu “Īstā sālsmaize. Izlase”.

Pērn ar “Īsto sālsmaizi” Nacionālais teātris sāka 102. sezonu. Tas bija koncerts, aktieru kopdarbs, kurā skanēja populāras pašmāju un ārvalstu dziesmas. Šobrīd teātra Lielajā zālē notiek mēģinājums šī uzveduma video versijai. Tā būs īpaša ar to, ka šoreiz darbības laukums būs visa zāle – balkonos spēlēs mūziķi, uz skatuves būs gaismu un video pultis, bet dziesmas tiks dziedātas un izspēlētas uz skatuves, kas izvietota parterā.

Aktieris, iestudējuma režisors Kaspars Zvīgulis skaidro: “Kad mums bija “Īstā sālsmaize” šeit uz skatuves, tad cilvēki nāca pie mums, mēs viņus laidām savās mājās. Šoreiz mēs ejam pie skatītājiem.”

Stundu garajā ierakstā nebūs iekļautas visas, iepriekš skatuves versijā skanējušās dziesmas. Bet joprojām tas būs stāsts par viesošanos un viesu uzņemšanu, kas aptvers visai plašu ģeogrāfiju.

Aktrise Dita Lūriņa par koncertuzveduma programmu stāsta:

“Tas ir visbūtiskākais ēdiens, kas ir uz galda jebkuros svētkos, un tas ir arī programmā – tas ir rasols.”

Arī aktieris, iestudējuma muzikālā noformējuma veidotājs Gundars Grasbergs norādīja: “Tā dziesmu izlase līdz ar to ir no krievu popmūzikas līdz latviešu šlāgeriem un ārzemju firmas gabaliem. Ārkārtīgi plaši. Neteikšu, kas tas būs, bet rasols tas ir.”

Programmā katram aktierim būs kāda solo partija. Piemēram, Raimonds Celms atskaņos dziesmu sev tik tuvajos kantri toņos. Viņš atzīmē: “Tāds spēks, kas saviļņo manu sirdi, ik reizi, kad es dzirdu kādā lauku zaļumballē. Man liekas, tas ir pats spēcīgākais kods, kādu latvietis var saņemt caur to veco labo šlāgermūziku.”

Filmkoncerts “Īstā sālsmaize. Izlase” Nacionālā teātra interneta vietnē būs skatāms Teātra dienā, 27. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti