Raiņa parkā Rēzeknē būs skatāma muzikāli dokumentālā izrāde «Barikādes.docx»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Raiņa parkā Rēzeknē 19. jūnijā būs skatāma režisora Mārtiņa Eihes izrāde “Barikādes.docx”, kas tapusi, pieminot 1991. gada janvāra barikāžu 30. gadadienu un balstoties uz dalībnieku atmiņu stāstiem, informēja Rēzeknes teātra pārstāvji.

Izrāde balstīta uz Latgales un Vidzemes barikāžu dalībnieku atmiņām, kas 1991. gadā bija 18–25 gadus veci jaunieši. Darba pieteikumā skaidrots: “Lielākais nezināmais ir 20. janvāra uzbrukums Iekšlietu ministrijas ēkai. Izrādes sižets ir par Ediju Riekstiņu, par katra dalībnieka atmiņām, pieredzi un emocijām, ko pārdzīvoja 1991. gada janvārī.”

Izrādes veidotāji pētīja barikāžu nozīmi to dalībnieku dzīvēs, iedziļinājās viņu atmiņās, sajūtās, lai izdzīvotu tās 30 gadus vēlāk uz teātra skatuves, dziedot tā laika iemīļotās dziesmas “Nāc dejot”, “Zem diviem karogiem”, “Dzimtā valoda” un citas.

Izrādes radošajā komandā ir režisors Mārtiņš Eihe, dramaturģe Laila Burāne, scenogrāfe Pamela Butāne, horeogrāfe Jana Jacuka, muzikālais konsultants Artūrs Čukurs. Lomās: Sandija Dovgāne, Karīna Lučiņina, Kārlis Tols un Edvīns Klimanovs.

Iestudējums tapis sadarbībā ar Valsts kultūrkapitāla fondu. Izrāde iekļauta programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumā 8.–12. klašu jauniešiem. Izrādes pielāgošana brīvdabā tapusi, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammai “KultūrElpa”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti