Kultūras ziņas

Ar koncertu un tērpu izstādi godina Margaritu Vilcāni

Kultūras ziņas

Mākslinieču duets Skuja Braden gatavojas Venēcijas biennālei

Radioteātrim vairākas pirmizrādes

Radioteātrī tapis Lauras Vinogradovas romāna «Upe» dramatizējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio Radioteātris saviem klausītājiem sagatavojis vairākus jaunumus. No 25. līdz 27. janvārim pirmatskaņojumu Radioteātrī piedzīvos Lauras Vinogradovas romāna "Upe" dramatizējums.

Lauras Vinogradovas garstāsts "Upe", kā saka paši izdevēji, ir smeldzīgs, emocionāli bagāts un literāri augstvērtīgs vēstījums par savas vietas un piepildījuma meklējumiem dzīvē. Tagad stāsts par grāmatas galveno varoni Ruti izskanēs arī Latvijas Radio Radioteātrī. Dramatizējuma autors ir Dzintars Tilaks, skaņu režisore Kristīne Zolotorenko, bet režisors Intars Rešetins. ""Upe" ir brīnišķīgs darbs, un jūtams, ka darba autorei tas ir arī ļoti personisks. Mēs šobrīd dzīvojam vēsturiskā pārmaiņu laikā, tieši tādēļ izvēlējos iestudēt darbu par cilvēciskajām attiecībām. Mans aicinājums ir novērtēt to, kas mums ir, un atcerēties, ka varam paļauties uz sevi un saviem mīļajiem. Lai gan tas ir skaudrs stāsts, tomēr ar pozitīvu vēstījumu," tā režisors Intars Rešetins.

Kā norāda režisors, tad iestudējuma aktieru sastāvs ir teicams. Lomās: Katrīne Pasternaka, Ilze Ķuzule-Skrastiņa,  Inga Misāne, Raimonds Celms, Viljams Grasbergs, Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Indra Burkovska, Egons Dombrovskis, Ilze Pukinska un Intars Rešetins. "Ir bauda strādāt ar tik profesionāliem aktieriem. Strādāt ar Radioteātri vienmēr ir notikums arī man pašam. Manā sirdī Radioteātrim vienmēr atradīsies vieta. Ne visi šajā laikā var aizbraukt uz teātri, bet, ja caur radio varam kādu "aizvest uz teātri", tad tā ir unikāla iespēja," atzīst Rešetins. "Upe" dramatizējumu trīs daļās varēs dzirdēt no 25. līdz 27. janvārim pulksten 22.05 Latvijas Radio 1 ēterā. 

Par Latvijas Radio Radioteātri

Radioteātra žanrs Latvijā ir tradīcijām bagāts – 1926. gada 17. decembrī notika Edvarda Vulfa viencēliena "Pielūdzēji" pirmizrāde. Šo asprātīgo komēdiju dzejā izpildīja izcilā latviešu teātra runas pedagoga Zeltmata kursu audzēkņi. Tomēr par pirmo, īpaši jaunajam mākslas žanram radītu viencēliena lugu "Pēc pirmā mītiņa" jāpateicas Rūdolfam Blaumanim, un tādēļ par "Radioteātra" dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1927. gada 17. augusts. Daudzu desmitu gadu garumā radio studijās talantu ir demonstrējuši sava laika slavenākie aktieri un režisori. Radioteātra ilggadējā vadītāja ir Māra Eglīte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti