«Radioteātrī» pirmizrāde lugai par jauniešiem Pirmajā pasaules karā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Radioteātrī” svētdien, 5. janvārī, gaidāma pirmizrāde lugai par jauniešiem Pirmajā pasaules karā “Viņi bija tik jauni”.

«Radioteātrī» pirmizrāde lugai par jauniešiem Pirmajā pasaules karā
00:00 / 03:39
Lejuplādēt

Režisore Ināra Kolmane Latvijas Radio pastāstīja, ka raidluga ir stāsts, kas ieskatīsies Latvijas Brīvības cīņās, īpaši pievēršoties bērniem un jauniešiem karā.

“Šodien varbūt daudzi nemaz neatceras, ka ne tikai jaunieši, bet arī bērni piedalījās brīvprātīgi,” uzsvēra Kolmane. Viņa arī norādīja, ka brīvības kaujās piedalījušies apmēram 300 zēnu vecumā līdz 16 gadiem un gandrīz 1000 jauniešu vecumā līdz 18 gadiem.

Režisore atklāja, ka visi jaunie varoņi, par kuriem vēstīts raidlugā, ir reālas personas, kas dzīvojušas tajā laikā un cīnījušās.

Kolmane stāstīja, ka darba veidošanā palīdzējuši Ērika Jēkabsona pētījumi un vēsturiskie materiāli, kurus studējot tapusi luga. Raidlugas autors ir Arnis Kolmanis, skaņu režisore – Kristīne Zolotorenko.

Raidluga dzirdama “Radioteātrī” Latvijas Radio 1 ēterā svētdien, 5. janvārī, pulksten 17.05.

Piedalās Jānis Kaijaks, Baiba Broka, Jana Čivžele, Eduards Zilberts, Kristaps Saulītēns, Juris Gavars, Jēkabs Bernāts, Emīls Zavelis, Elizabete Liepa, Dzintars Tilaks, Kārlis Ploks. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti